Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUÁLNE V Kľačne postrelili pri spoločnej poľovačke medveďa hnedého: Obec varuje, TÝMTO miestam sa vyhýbajte

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KĽAČNO - Medveďa hnedého postrelili v sobotu v sebaobrane pri spoločnej poľovačke pri obci Kľačno v okrese Prievidza. Uviedol to vedúci Zásahového tímu pre medveďa hnedého Západ Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Marek Veverica.

archívne video

Medvedia populácia sa na Slovensku každé tri roky zdvojnásobuje (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Doplnil, že dohľadávanie medveďa zatiaľ ukončili. "Išli sme za ním necelých päť kilometrov a nemá smrteľné zranenie. Považujeme to za uzavreté. Lebo keby bol smrteľne postrelený, už by sme ho našli," vysvetlil.

 

‼️ Polícia Slovenskej republiky a Zásahový tím pre medveďa hnedého UPOZORŇUJÚ ‼️: ,, Dnes pri spoločnej poľovačke bol v...

Posted by Kľačno on Saturday, November 25, 2023

Obec Kľačno na sociálnej sieti informovala, že medveďa postrelili na hrebeni, v časti medzi prvou a druhou dolinou za obcou, smerom na Vrícko. "Tomuto miestu sa treba vyhnúť a byť obozretný aj v iných častiach lesa v katastri obce," upozornila.

Problémy s útokmi medveďa eviduje obec už dlhšie. Jednému z nich malo čeliť i ekocentrum s ubytovaním Zelená ruža. Na sociálnej sieti informovalo, že v tomto roku útoky neprežilo viacero tamojších zvierat, išlo o emu, kenguru a ovce.

Viac o téme: PoľovačkaKľačnoŠtátna ochrana prírody SRMedveď hnedý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu