Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ekoaktivista chcel pomôcť medveďovi v Karpatoch: Šokujúci záver! Toto nečakal ani v najhoršom sne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

POĽSKO - Nemecký ekoaktivista odcestoval do Poľska, aby dokázal, že drevorubači vyhnali medveďa z jeho brlohu. Namiesto toho ho zviera napadlo. Hovorca poľských štátnych lesov povedal, že incident bol iróniou osudu a je hodný Darwinovej ceny.

Ekologický ekoaktivista z Nemecka odcestoval do poľských Karpát spolu s ďalším kolegom, aby dokázali, že medveď opustil brloh v dôsledku aktivity drevorubačov. Za svoj čin však neboli odmenení. Medveď sa totiž vynoril z brlohu a prekvapil ich. Jeden z nich sa potkol a spadol a šelma ho napadla. Vo vážnom stave bol letecky prevezený do nemocnice.

Hovorca poľských štátnych lesov Michał Gzowski sa podelil o zábery medveďa približujúceho sa k mladíkovi, ktoré urobila kamera nastavená na monitorovanie brlohu. Dospelý samec môže vážiť až 450 kilogramov a dosiahnuť výšku viac ako 2,4 metra. "Irónia osudu - pseudoekológovia útočili na lesníkov, horských záchranárov a policajtov a teraz im títo ľudia zachraňujú životy," povedal Gzowski. 

Iniciatíva Wild Carpathians, ktorej boli aktivisti súčasťou, uviedla, že nemali vyrušovať medveďa pripravujúceho sa na zimný spánok. Hovorca Iniciatívy poznamenal, že medveď už predtým napadol lesníka na tom istom mieste a že lesná služba nedokázala zabrániť ďalšiemu odlesňovaniu.

Viac o téme: Medveďútok PoľskoKarpaty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu