Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Situácia na hraničnom priechode sa nezlepšuje: Kolóna sa tiahne k Sobranciam, je dlhá 13 kilometrov

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

VYŠNÉ NEMECKÉ - Kolóna kamiónov smerujúca k hraničnému priechodu Vyšné Nemecké - Užhorod začína aktuálne medzi Sobrancami a obcou Tibava.

archívne video

Policajné kontroly na hraničnom priechode s Maďarskom Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

"Ide zhruba o 13-kilometrový úsek," uviedla v piatok hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance Agnesa Kopernická. Pripomenula, že od pondelka (20. 11.) je v platnosti policajné opatrenie "Kolóna Vyšné Nemecké", ktoré je zamerané na zabezpečenie plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky a radenie osobných a nákladných motorových vozidiel v smere na hraničný priechod Vyšné Nemecké - Užhorod z dôvodu nárastu nákladnej dopravy. "V uvedenom úseku sa nachádzajú policajné hliadky na začiatku a konci obcí, riadia dopravu v oboch smeroch, keďže je prejazdný iba jeden jazdný pruh, a radia kamióny mimo obývaných oblastí, aby boli obyvatelia dotknutých obcí čo najmenej obmedzovaní," informovala hovorkyňa.

UNAS nesúhlasí s nariadením Európskej komisie

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) bude v sobotu (25. 11.) rokovať o ďalšom postupe v súvislosti s dôsledkami zrušenia povoleniek pre ukrajinských dopravcov. Zvažovať bude aj možnú protestnú blokádu hraničného priechodu Vyšné Nemecké. UNAS sa pritom chce koordinovať aj s maďarskými kolegami a vyzýva ich, aby sa pripojili k nespokojným poľským a slovenským dopravcom. UNAS nesúhlasí s nariadením Európskej komisie (EK), ktorá po invázii ruských vojsk na Ukrajinu zrušila vydávanie povolení pre ukrajinských dopravcov na vstup do Európskej únie (EÚ).

Viac o téme: KamiónyHraničný priechodKolónaSobranceUžhorodVyšné Nemecké
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu