Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vyšetrovanie v prípade obvinených policajtov okolo Jána Čurilla naďalej pokračuje

Ján Čurilla.
Ján Čurilla. (Zdroj: Reprofoto/TA3)

BRATISLAVA - Na všetky návrhy a námietky obhajoby je procesným spôsobom reagované. Vyplýva to z vyjadrenia Krajskej prokuratúry Bratislava k aktuálnym medializovaným informáciám.

"Považujeme za neprípustné, aby dokazovanie v prípravnom konaní, ktoré je neverejné, bolo prenášané do mediálneho prostredia," uviedla prokuratúra s tým, že nebude komentovať vyjadrenia obhajcu obvinených policajtov poskytnuté médiám.

VIDEO

Matúš Šutaj Eštok po stretnutí vlády (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Podľa prokuratúry je však nepochybné, že uznesenie bezprostredne nadriadeného, ktorým vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby vylúčil z vykonávania úkonov trestného konania, vydal subjekt, "ktorý z dôvodu zaujatosti nebol oprávnený konať, pretože v prebiehajúcom trestnom stíhaní má procesné postavenie svedka a ako svedok aj vypovedal".

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Michal Kulich bol vylúčený z prípadu obvinených policajtov z dôvodu jeho zaujatosti. Obhajca obvinených Peter Kubina v tejto súvislosti navrhol, aby boli zrušené všetky Kulichove rozhodnutia v tejto veci vrátane vznesených obvinení. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) postavil po nástupe do funkcie tzv. čurillovcov mimo služby.

Viac o téme: Polícia NámietkyVyšetrovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu