Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pellegrini nečakane prišiel za Čaputovou s veľkou kyticou: Čo bolo predmetom jeho náhlej návštevy?

Peter Pellegrini prišiel za prezidentkou. Zobraziť galériu (3)
Peter Pellegrini prišiel za prezidentkou. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini sa už ako predseda parlamentu počas stredy rozhodol prísť do Prezidentského paláca za hlavou štátu Zuzanou Čaputovou. Viacerí do poslednej chvíle uvažovali, čo bolo iniciačným bodom tejto návštevy, no po niekoľkých minútach sa táto politická formalita vysvetlila. Pellegrini sa pritom čoraz častejšie v kuloároch spomína ako možný kandidát na prezidenta do blížiacich sa volieb.

VIDEO Peter Pellegrini v prezidentskom paláci:

Zuzana Čaputová v paláci prijala predsedu parlamentu a šéfa koaličného Hlasu-SD Petra Pellegriniho (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Stretnutie o budúcich vzťahoch medzi NR SR a palácom

Palác do poslednej chvíle tajil, o čom stretnutie dvojice politických osobností bolo, no o pár chvíľ bolo všetko jasné a detaily odhalil samotný Pellegrini. "S pani prezidentkou sme sa dohodli, že v krátkej dobe zorganizuje stretnutie všetkých troch ústavných činiteľov. S pani prezidentkou sme vo veľkom priateľskom rozhovore prešli všetky témy. Venovali sme sa budúcej spolupráce medzi prezidentským palácom a NR SR. Prezidentka sa totiž má právo zúčastňovať legislatívneho procesu. Takým spôsobom si predstavujeme aj kvalitu tohto procesu," prezradil Pellegrini.

Šéf Hlasu Peter Pellegrini vysvetlil, prečo bol v stredu nečakane za Zuzanou Čaputovou v paláci (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Témou dialógu bola aj budúcnosť

Pellegrini sa však dotkol aj budúceho diania. "Býva zvykom, že po vzniku vlády treba všetky záležitosti riešiť na koniec roka, ale primárne som avizoval presvedčenie, že chceme obnoviť sociálny dialóg a tripartitu. Takto by mal prebiehať aj štandardný legislatívny proces tak, aby sa k nemu mohli vyjadrovať všetky strany s tými stranami, ktorých sa bude dotýkať. Zhodli sme sa s pani prezidentkou, že táto spolupráca bude fungovať. Prešli sme si priority rezortov, ktoré spadajú pod kompetencie Hlas-SD a hovorili sme o plánoch krátkodobých aj dlhodobých," doplnil Pellegrini.

Pellegrini nečakane prišiel za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Iné názory na niektoré témy, no v kľúčových treba vraj spolupracovať

"Chceli sme tým stretnutím vyjadriť aj presvedčenie, že aj keď niekedy môžeme mať na témy iný názor, vieme kritiku povedať slušne a tak, ako sa patrí, no vieme v zásadných otázkach spolupracovať a ukázať, že tak prezidentka ako aj predseda Národnej rady sa vedia spojiť pre dobro spoločnosti a Slovenskej republiky," uznal predseda parlamentu.

Pellegrini nečakane prišiel za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Viac o téme: Predseda parlamentuPrezidentský palácPeter PellegriniZuzana ČaputováHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu