Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V košickej mestskej časti Myslava sa voda vyliala na cestu: Situácia sa zlepšuje

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

KOŠICE - Silné zrážky v nedeľu spôsobili v košickej mestskej časti Myslava problémy, voda sa vyliala na niektoré miestne komunikácie. Starosta mestskej časti František Beer potvrdil, že voda spôsobila len menšie škody na majetku, situácia sa postupne zlepšuje a voda opadáva.

Archívne video:

Povodeň zasiahla obec Svidník (Zdroj: TASR/Maroš Černý)

Najhoršia situácia bola v centre mestskej časti na Myslavskej ulici v blízkosti obchodu. Voda sa podľa starostu valila z kopca od sídliska KVP a tým, že nestíhala odtekať, zaplavila cestu aj susedné nehnuteľnosti. Doprava však na mieste obmedzená nebola. "Problémy spôsobil na Myslavskom potoku mostík, ktorý bol prekážkou v toku, takže voda sa tam vybrežila," priblížil starosta.

Vodu sa pomerne rýchlo podarilo dostať pod kontrolu vďaka zásahu pracovníkov magistrátu mesta Košice a miestnym obyvateľom. "Kontaktovali sme aj okresný úrad, keďže voda sa vyliala v katastri susednej obce Baška v okrese Košice-okolie," dodal Beer.

Výstrahy pred silným dažďom


Na väčšine Slovenska platia v nedeľu výstrahy prvého až druhého stupňa pred silným dažďom. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe. Upozorňuje aj na riziko povodní z pretrvávajúcich dažďov a vydal viaceré výstrahy.

 

Viac o téme: PočasieZrážkyKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu