Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na väčšine Slovenska platia výstrahy pred silným dažďom i povodňami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na väčšine Slovenska platia v nedeľu výstrahy prvého až druhého stupňa pred silným dažďom. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe. Upozorňuje aj na riziko povodní z pretrvávajúcich dažďov a vydal viaceré výstrahy. Pre okres Prievidza platí výstraha najvyššieho, až tretieho stupňa

archívne video

Intenzívny dážď v bratislavskom Lamači (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Výstraha druhého stupňa pred dažďom platí najmä v Banskobystrickom a Košickom kraji, ale aj v okresoch Humenné, Snina a Liptovský Mikuláš. Meteorológovia tu ojedinele očakávajú úhrn zrážok až do 60 milimetrov. Pre takmer celý Trenčiansky a Nitriansky kraj aj niektoré okresy Trnavského, Prešovského, Žilinského kraja platí výstraha prvého stupňa pred dažďom. 

Na väčšine Slovenska platia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Okrem výstrahy pred povodňami tretieho stupňa vydal SHMÚ aj ďalšie. Najmä na hornom Považí, na tokoch riek Hron, Ipeľ a Slaná, kde platí výstraha druhého stupňa. Výstrahy prvého stupňa vydal ústav pre okresy na povodiach riek Bodrog, Hornád, Hnilec, Bodva a Torysa, a tiež pre regióny na dolnom Považí a hornej Nitre.

Na väčšine Slovenska platia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Viac o téme: PovodnePočasieDážďShmú
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu