Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zásadné novinky v prípade útočníka z vlaku: Mateja (29) obvinili z vraždy! Zo slov jeho susedov mrazí

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/ Polícia SR, Getty Images, Reprofoto/TV Markíza)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Masaker, ku ktorému došlo 1. novembra vo vlaku smerujúcom do Žiliny, má svoju dohru. Muž, ktorý bez zjavného dôvodu napadol mladú študentku a spôsobil jej vážne zranenia, má na krku obvinenie z vraždy v štádiu pokusu a za mrežami môže stráviť desiatky rokov. Jeho okolie na neho nenachádza dobré slová.

„Po zhromaždení, dôkladnej analýze a následnom vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov a dôkaznej situácie mohol vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach z obzvlášť závažného zločinu vraždy, spáchaného v štádiu pokusu, v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva, vzniesť obvinenie 29-ročnému Matejovi z okresu Spišská Nová Ves,“ uviedla polícia.

Zásadné novinky v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/ TV Markíza)

Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania Matej vo vlaku, ktorý v tom čase prichádzal na železničnú stanicu Spišská Nová Ves, náhle a bez zjavného a doposiaľ nezisteného dôvodu mladú ženu niekoľkokrát bodol do oblasti krku, a keď sa začala brániť, spôsobil jej rezné poranenia na rukách.

Podľa polície tak konal s úmyslom 22-ročnú študentku usmrtiť. Ženu napadol pravdepodobne nožom. Podľa predbežného vyjadrenia lekárov jej spôsobil zranenia s predpokladanou dobou liečenia 14 dní. „Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zároveň spracuje podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného Mateja do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov,“ dodala polícia.

Zásadné novinky v prípade
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia SR)

Podľa informácií Nového Času má Matej bývať sám v byte na jednom zo spišskonovoveských sídlisk. Jeho otec má pracovať v zahraničí a matka sa mala odsťahovať na vidiek. Jedna z miestnych obyvateliek pre denník povedala, že ju to, čo sa stalo, neprekvapuje. „Bol čudný,“ povedala na mužovu adresu. Ďalšia žena zasa tvrdí, že sa nedávno zhovárala s Matejovou mamou a tá jej mala povedať, že syn trpí schizofréniou. Muž mal mať pred pár mesiacmi incident aj v miestnom podniku. Napadnúť mal vtedy zákazníka.

Viac o téme: VlakVraždaútočníkObvinenie Spišská nová ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu