Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Roberta Fica zaujíma len ovládnutie polície a zníženie trestov za korupciu, tvrdí Gábor Grendel

Gábor Grendel Zobraziť galériu (3)
Gábor Grendel (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zaujíma len ovládnutie polície, zníženie trestov za korupciu a "vysekanie svojich kamarátov z problémov". Ostatné sľuby týkajúce sa nelegálnej migrácie, dôchodkov a Ukrajiny, ktoré dával pred voľbami, už hodil za hlavu. Uviedol to poslanec Národnej rady SR Gábor Grendel (Slovensko, Za ľudí, KÚ). Kritizoval pritom nočnú akciu na maďarských hraniciach a pripomenul vyjadrenia Smeru-SD spred volieb o potrebe nasadiť hliadku na hranici každých 50 metrov.

"Realita sa ukázala dnes v noci, keď namiesto vojakov každých 50 metrov spustilo ministerstvo vnútra akciu na jednu noc. Žiadne systematické stráženie zelenej hranice, ako to sľuboval Fico pred voľbami," podotkol Grendel. Keďže stráženie hranice prebehlo len na vytypovaných miestach, nelegálni migranti mohli podľa Grendela prejsť práve cez tie miesta, ktoré strážené neboli.

Archívne video: Sme pripravení zareagovať na akúkoľvek vlnu nelegálne migrácie, tvrdí premiér Fico

Sme pripravení zareagovať na akúkoľvek vlnu nelegálnej migrácie, tvrdí premiér Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Líder hnutia Slovensko Igor Matovič označil policajnú akciu za divadlo. Poukázal, že ak by mala byť hranica zabezpečená každých 50 metrov, išlo by o 10.340 stanovíšť. Dokopy by tam slúžilo podľa jeho slov 113.740 vojakov a policajtov. Na celom Slovensku je však podľa Matoviča k dispozícii 20.000 policajtov a 15.000 vojakov. Zároveň uviedol, že za posledné dni nezachytili policajti žiadnych nelegálnych migrantov.

Preventívna policajná akcia na hraniciach s Maďarskom mala podľa ministra vnútra Matúša Šutaja Eštok (Hlas-SD) vyslať jasný signál, že Slovensko nie je bezpečné pre tranzit nelegálnych migrantov a prevádzačov. Avizoval, že rezort i Policajný zbor sú kedykoľvek pripravení opätovne nasadiť sily na hraniciach. Počas akcie nechytili žiadneho migranta, no podarilo sa dve skupiny odradiť od prechodu hranicou.

Viac o téme: Robert FicoGábor GrendelNelegálny migrantiZníženie trestov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu