Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Na Slovensku pri hraniciach s Maďarskom zadržali 15 nelegálnych migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - Na Slovensku za uplynulý deň zadržali skupinu 15 Sýrčanov, ktorí sa do krajiny snažili neoprávnene vstúpiť cez slovensko-maďarskú hranicu. Presunuli ich do útvaru policajného zaistenia v Sečovciach. TASR o tom informovali z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra s tým, že útvary v Sečovciach a Medveďove sú schopné ubytovať približne 200 osôb.

"Takéto opatrenia boli prijaté s cieľom obmedzenia ich voľného pohybu na dobu 30 dní, a tým vyslať jasný signál migrantom i prevádzačom, že prístup Slovenska sa diametrálne mení. Opatrenia sú prijímané s cieľom zabezpečiť bezpečnosť a verejný poriadok v krajine a ochrániť územie SR," skonštatoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Nárast nelegálnej migrácie zaznamenali v rôznych častiach Európy. Vyžaduje si podľa odboru dôraznú reakciu všetkých členských štátov Európskej únie. "S ohľadom na nárast tranzitnej migrácie v poslednom období bude ministerstvo vnútra potrebovať podporu Ozbrojených síl SR pri zabezpečovaní týchto útvarov a ochrane hraníc, ktorá už bola zo strany ministerstva obrany prisľúbená," dodal.

 

SLOVENSKO REAGUJE NA NÁRAST TRANZITNEJ MIGRÁCIE ➡ V uplynulý deň sme na našom území zaznamenali pokus o neoprávnený...

Posted by Ministerstvo vnútra SR on Monday, November 6, 2023

 

Viac o téme: SlovenskoMaďarskoMigranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu