Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Huliak prezradil, ako to s ním nakoniec bude: Pôjde na ministerstvo? Takto sa na to díva opozícia

Michal Šipoš, Rudolf Huliak a Lucia Plaváková Zobraziť galériu (4)
Michal Šipoš, Rudolf Huliak a Lucia Plaváková (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Maarty, Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady (NR) SR Rudolf Huliak (SNS) odmietol, že by bol najpravdepodobnejším kandidátom na štátneho tajomníka na ministerstve pôdohospodárstva. Rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej nevymenovať ho za ministra životného prostredia neplánuje napadnúť na Ústavnom súde SR. Uviedol to v nedeľnej relácii TV Markíza Na telo, kde diskutoval s opozičnými poslancami Luciou Plavákovou (Progresívne Slovensko) a Michalom Šipošom (Slovensko, Za ľudí, Kresťanská únia).

archívne video

Michal Šipoš o situácii vo vláde (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Šipoš a Plaváková sa zhodli, že prezidentka sa mohla pokúsiť odmietnuť menovať do funkcie ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD). "Mohla to určite vyskúšať a ústavný súd by to nejakým spôsobom vyhodnotil," skonštatovala Plaváková. Obaja poslanci si vedia predstaviť spoluprácu ich strán v rámci opozície, napríklad pri odvolávaní ministrov.

Rudolf Huliak
Zobraziť galériu (4)
Rudolf Huliak  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Šipoš obvinil predstaviteľov koalície zo snahy zmeniť volebný systém a potrebné hlasy získať aj od KDH výmenou za ústavný zákaz adopcií homosexuálnymi pármi. Huliak tvrdí, že súčasťou takýchto debát nebol. Poznamenal však, že zmena volebného systému bola aj v ich programe. Ľudia by si podľa neho mali voliť regionálne osobnosti.

Huliak prezradil, ako to
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Plaváková sa ohradila proti zámeru obmedziť adopcie. Ako upozornila, v ústave už je ustanovené manželstvo ako zväzok muža a ženy, čo v praxi žiadnym manželom ani rodinám nepomohlo. Šipoš k téme uviedol, že hnutie Slovensko si počká na konkrétny návrh, pri obdobných témach majú v klube voľné ruky.

Šipoš nepredpokladá, že by sa uchádzal o post predsedu hnutia Slovensko. Plaváková si zatiaľ nevie predstaviť, že PS podporilo ako prezidentského kandidáta niekoho iného ako exministra zahraničných vecí Ivana Korčoka.

Viac o téme: Ministerstvo životného prostrediaMichal ŠipošLucia PlavákováRudolf Huliak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu