Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Polícia obvinila dvojicu, ktorá obrala muža z Gelnice o peniaze, a tiež o dom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

KOŠICE - Polícia obvinila dvojicu, ktorá postupne obrala muža z Gelnice o desiatky tisíc eur, a tiež aj o dom. Muž a žena sú stíhaní väzobne. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Žena vo veku 37-rokov a 45-ročný muž z Gelnického okresu sú obvinení pre pokračovací obzvlášť závažný zločin podvodu spáchaný formou spolupáchateľstva.

Archívne video:

Podvodník pripravil seniorku o celoživotné úspory (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

 

"Podľa doterajšieho vyšetrovania preukázateľne opakovane využívali zníženú psychickú odolnosť poškodeného 60-ročného muža z Gelnice, opakovane ho uvádzali do omylu a postupne od februára do mája tohto roka od neho uvádzaním nepravdivých informácií vylákali finančné prostriedky vo výške 83.000 eur," uviedla s tým, že dvojica konala s vedomím, že požičané finančné prostriedky mu vôbec nevrátia.

 

ZA DOBROTU NA ŽOBROTU - PODARENÝ PÁRIK DÔVERČIVÉHO MUŽA POSTUPNE OBRAL NAJPRV O PENIAZE, POTOM O JEHO VLASTNÝ DOM 🧐...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Monday, October 23, 2023

V júni ho dvojica obdobným spôsobom naviedla aj na podpísanie kúpnej zmluvy k jeho rodinnému domu v Gelnici. "Obaja obvinení svojím spoločným a koordinovaným konaním seba obohatili a poškodenému mužovi spôsobili škodu v celkovej výške 143.400 eur," spresnila Mésarová. Koncom minulého týždňa vykonali domovú prehliadku, pri ktorej dvojicu zadržali. V prípade dokázania viny hrozí obom obvineným trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.
 

Viac o téme: PodvodPolícia Obvinenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu