Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia zverejnila odstrašujúce VIDEO aj z tragédie, pri ktorej zomrel 14-ročný chlapec: Chodci, buďte opatrní, vyzýva

Električka na Vajnorskej zrazila človeka Zobraziť galériu (2)
Električka na Vajnorskej zrazila človeka (Zdroj: Jakub Zemiar)

BRATISLAVA - Len za posledné dva dni evidujú bratislavskí dopravní policajti tri zrážky chodcov s električkami MHD na území Bratislavy. Dva prípady sa skončili zraneniami, ktoré si vyžadovali ošetrenie v nemocniciach, tretia nehoda, sa bohužiaľ, skončila tragicky. Po zrážke električkou zomrel 14-ročný chlapec. Polícia sa rozhodla zverejniť autentické zábery z týchto nehôd a varovať tak ľudí, aby boli opatrní. Električka má vždy prednosť, zdôrazňuje.

Všetky tri udalosti z posledných dvoch dní mali spoločnú jednu vec - chvíľkovú nepozornosť chodcov, upozorňuje bratislavská polícia na sociálnej sieti. Od začiatku tohto roka evidujú celkovo šesť zrážok chodcov s električkami na území Bratislavy.

video: Za posledné dva dni prišlo k tromu nehodám s MHD, jedna skončila tragicky

Polícia zverejnila autentické video: Takto sa stala tragédia, pri ktorej zomrel 14-ročný chlapec (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

"V tejto súvislosti chodcom opäť pripomíname, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov. Je potrebné si uvedomiť, že električka v porovnaní s autami, pred ktorými majú prednosť, má výrazne dlhšiu brzdnú dráhu a vodič električky okrem brzdenia nemá inú možnosť, aby zrážke zabránil. Náhlym vstupom do jazdnej dráhy električky ohrozujú chodci svoj život, ale aj život a zdravie cestujúcich v električke, ktorí pri použití núdzovej brzdy vodičom električky môžu spadnúť a zraniť sa. Pri prechádzaní cez električkovú trať buďte nanajvýš pozorní a vždy sa poriadne presvedčte, či cez ňu môžete bezpečne prejsť," varuje polícia. 

Stačí pár sekúnd navyše....

Na nebezpečenstvo upozorňuje aj Dopravný podnik Bratislava, ktorý okrem iného radí, že už len krátky pohľad doľava, doprava a opäť doľava vás síce bude stáť niekoľko sekúnd navyše, ale v konečnom dôsledku dostanete bezpečne do cieľa.

 

🚋PREMÁVKU ELEKTRIČIEK SKOMPLIKOVALI AŽ DVE ZRÁŽKY S CHODCAMI Dnešné ráno prinieslo komplikácie v električkovej premávke...

Posted by Dopravný podnik Bratislava on Wednesday, October 18, 2023

 

Viac o téme: NehodaElektričkaúmrtie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu