Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rakúski policajti zadržali najhľadanejšieho slovenského zločinca: Na úteku bol 11 rokov, mal kontakty na mafiu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com)

VIEDEŇ - Rakúska polícia zadržala v spolkovej krajine Štajersko hľadaného odsúdeného Slováka, ktorý bol na úteku 11 rokov. Informoval o tom dnes denník Kronen Zeitung a agentúre APA správu následne potvrdil rakúsky spolkový kriminálny úrad. Teraz má byť zločinec, ktorý má údajne aj kontakty na mafiu, vydaný na Slovensko.

Muž, podľa APA údajne najhľadanejší zločinec Slovenska, bol pred 11 rokmi odsúdený na 12 rokov väzenia, ale výkon trestu nikdy nenastúpil a zmizol, informoval APA kriminálny úrad. Päťdesiatštyriročného muža odsúdili podľa údajov slovenskej polície v októbri 2012 pre závažné vydieranie. Predtým údajne pôsobil vo vnútri organizovanej skupiny a podľa súdu sa dopustil mnohých násilných trestných činov, najmä v Nitrianskom kraji. V decembri 2012 bol na neho vydaný medzinárodný zatykač.

Archívne video

Dlhoročnému dílerovi heroínu dali bratislavskí policajti ráznu stopku (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Muža zatkli v okrese Hartberg-Fürstenfeld vo východnom Štajersku. Podľa APA bol v mladosti považovaný za jedného z najväčších boxerských talentov svojej krajiny a niekoľkokrát zvíťazil v národných a medzinárodných zápasoch. Ocitol sa však v podsvetí a pravicovo radikálnej scéne a stal sa obávaným rváčom.

Na svojom niekoľkoročnom úteku Európou si podľa polície počínal veľmi rafinovane a používal falošné mená i falošné dokumenty. Teraz čaká vo vydávacej väzbe na odovzdanie slovenským úradom.

Viac o téme: útekZločinecPolícia RakúskoSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu