Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

NOVÉ INFORMÁCIE Dráma na sídlisku Luník IX: Hrozný nález v jednom z bytov, polícia obvinila 26-ročnú ženu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto

KOŠICE - Na jednom z najznámejších sídlisk na Slovensku našli v byte ležať dobodané telo. Polícia na košickom Luníku IX prešetrovala oznámenie o mŕtvom mužovi. Jeho nehybné telo našli v jednom z bytov na prvom poschodí. Ukázalo sa, že zranenia si nespôsobil sám, pravdepodobne za nimi stojí jeho manželka.

archívne video

Miesto činu nočnej streľby v bratislavskej Dúbravke (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Aktualizácia: V prípade vraždy 40-ročného muža, ku ktorej došlo v nedeľu popoludní v jednom z bytov na košickom sídlisku Luník IX, polícia už obvinila 26-ročnú ženu. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

"Získaná dôkazná situácia a vykonané potrebné procesné úkony umožnili vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach z obzvlášť závažného zločinu vraždy obviniť 26-ročnú Alžbetu," uviedla. Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinenej do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne trest odňatia slobody na doživotie.

Podľa vyšetrovania obvinená bodla muža ostrým predmetom do oblasti hrudníka a mužovi tým spôsobila zranenia, ktorým na mieste podľahol. K vražde malo dôjsť po predchádzajúcej vzájomnej slovnej výmene názorov krátko pred 16.00 h. Ženu policajti na mieste činu zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Kriminalistický technik zaistil viaceré stopy, ktoré boli zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie.

K tragédii malo dôjsť včere podvečer

K tragédii malo dôsjť v nedeľu krátko pred 16. hodnou. Nehybné mužské telo v jednom z bytov našli najskôr miestni. Tí zaalarmovali políciu. Kriminalisti, ktorí na miesto dorazili, našli muža bez známok života na prvom poschodí. Informuje o tom portál noviny.sk. 

 

MUŽ ZRANENIAM PO BODNUTÍ DO HRUDE PODĽAHOL 😢 Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania, v Košiciach včera (15.10.)...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Monday, October 16, 2023

"Bývajú tam všetci, asi dvadsať v jednom byte," povedal im jeden z obyvateľov sídliska. V byte sa mal pravidelne konzumovať aj alkohol. "Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania, v Košiciach včera (15.10.) popoludní, po predchádzajúcej vzájomnej slovnej výmene názorov medzi 40-ročným mužom a 26-ročnou ženou, žena s úmyslom usmrtiť vzala doposiaľ presne nezistený ostrý predmet a muža bodla do oblasti hrudníka. Mužovi tým spôsobila zranenia, ktorým na mieste podľahol," informovala polícia na sociálnej sieti.

Podozrivú ženu na mieste činu zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. "Krajský policajný vyšetrovateľ po zadokumentovaní tejto tragickej udalosti začal trestné stíhanie pre trestný čin obzvlášť závažného zločinu vraždy a v súčasnej dobe vykonáva potrebné procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia," dodala polícia. V prípade dokázania viny hrozí žene za tento skutok trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody až na doživotie.

Viac o téme: VraždaPolícia KošiceLuník IX
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu