Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Talianska polícia podnikla protiteroristickú operáciu: Zatkla dvoch ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Talianska polícia zatkla v utorok dvoch ľudí v rámci protiteroristickej operácie milánskej prokuratúry, informuje o tom správa agentúry Reuters. Počas zásahu bol zadržaný jeden občan Egypta a jeden taliansky občan egyptského pôvodu pre navádzanie na teroristické činy a členstvo v teroristickej skupine Islamský štát (IS).

 Podľa prokuratúry sa podozriví aktívne zúčastňovali na propagačných aktivitách, na internete naberali potencionálnych členov pre IS a finančne podporovali iniciatívy IS. "Dnes ráno boli zadržaní dvaja ľudia na základe obvinení z terorizmu," uviedol taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani pre rozhlasovú stanicu Rai-Radio Anch'io. 

Archívne video: Policajti krajskej kriminálky vykonali policajnú pátraciu akciu na území Bratislavského kraja

Policajti krajskej kriminálky vykonali policajnú pátraciu akciu na území Bratislavského kraja

Taliansku v súčasti nehrozí nijaká špecifická hrozba, uviedol Tajani v reakcii na otázku, či v Taliansku možno očakávať podobný útok, ako sa stal v pondelok v Belgicku. Dodal, že bezpečnostná výstraha bola zvýšená a že úrady sa snažia predchádzať potencionálnym hrozbám.

V pondelok v širšom centre Bruselu atentátnik zastrelil dvoch občanov Švédska a jedného ťažko zranil. Obete útoku pricestovali na futbalový zápas Belgicko - Švédsko. Bruselská polícia útočníka v utorok postrelila v štvrti Schaerbeek. Abdesalem L. pôvodom z Tuniska žil v Belgicku nelegálne a počas zatýkania mu polícia zhabala kalašnikov.

Viac o téme: Polícia TalianskoMilánoProtiteroristická operáciaZatknutieEgypťanTerorizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu