Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vyšetrovanie streľby na Zámockej: Nastal posun a padol dôležitý dátum! Vec je vo finále

(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Vyšetrovanie vlaňajšej tragickej streľby na Zámockej ulici v Bratislave by malo byť skončené v lehote jedného mesiaca. Potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

"Vyšetrovanie danej trestnej veci je vo finálnom štádiu. Po doručení posledných znaleckých posudkov bude vo veci meritórne rozhodnuté," priblížila hovorkyňa s tým, že po skončení vyšetrovania budú orgány činné v trestnom konaní informovať verejnosť.

archívne video

Streľba na Zámockej (Zdroj: Tip čitateľa)

Prípad je kvalifikovaný ako teroristický útok

V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo vlani 12. októbra pred podnikom, ktorý navštevuje najmä LGBTI+ komunita, k streľbe. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho, spáchal vraj samovraždu.

Za spáchanie priestupku v podobe nezabezpečenia strelnej zbrane pred neoprávneným zneužitím bol uznaný za vinného príbuzný strelca. Podľa polície mu bola uložená sankcia v zmysle zákona o priestupkoch. Z polície priblížili, že zákon o strelných zbraniach a strelive považuje spáchanie takéhoto priestupku za stratu podmienky pre vydanie alebo držanie zbrojného preukazu. "Na tomto základe bol osobe právoplatným rozhodnutím správneho orgánu zbrojný preukaz v zmysle zákona o strelných zbraniach a strelive odňatý," dodali z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Viac o téme: TragédiaStreľbaLGBTVyšetrovanieZámocká
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu