Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE Dušan Dědeček sa opäť postavil pred súd: Žilinka s odvolaním neuspel! Definitívny rozsudok pre šoféra auta smrti

Dušan Dedeček
Dušan Dedeček (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Dušan Dědeček, ktorý pred rokom usmrtil piatich študentov na zastávke Zochova, sa opäť postavil pred súd. Ten mu potvrdil 15 rokov za mrežami. Záverečnú reč mal aj otec študentky, ktorá bola medzi obeťami Dědečkovej zbesilej jazdy.

Tri roky za každý život - taký je verdikt bratislavského krajského súdu, ktorý v pondelok rozhodoval o odvolaní prokurátora v prípade tragédie, ktorú spôsobil opitý Dušan Dědeček vlani v októbri. Prvostupňový súd Dědečkovi vymeral 15 rokov za mrežami. Príbuzným obetí sa to zdalo málo, rovnako aj generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi, ktorý nakoniec nariadil odvolacie konanie. 

Súd prokurátorovi však nevyhovel a Dědeček si tak za mrežami odpyká 15 rokov. Rovnako mu udelil sedemročný trest zákazu viesť motorové vozidlá. Dědeček si trest odsedí vo väznici s minimálnym stupňom stráženia. 

Spomienka na Zochovej ulici na študentov, ktorých usmrtil Dušan Dědeček (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Zomreli piati študenti

Nehoda sa stala 2.10.2022 krátko po 22.15 h, zastávka bola plná ľudí. Na zastávke stáli prevažne študenti, ktorí sa vracali do svojich internátov. Vodič zabil piatich ľudí, z toho štyria podľahli zraneniam na mieste, 21-ročná žena zomrela okolo obeda v nemocnici.

Dušan Dědeček bol v aute aj so svojím dospelým synom a obidvaja boli pod vplyvom alkoholu. Odsúdený popíjal celý deň a, napriek tomu, že ho blízki odhovárali, sadol si do auta a spôsobil tragédiu, aká na Slovensku nemá obdoby. 

Viac o téme: TrestSúd ZochovaDušan Dědeček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu