Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Policajti pátrajú po mužovi, ktorý sa vydával za policajta a okradol seniorku

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Bratislavskí policajti pátrajú po neznámom mužovi, ktorý v Bratislave okradol 88-ročnú seniorku o 5000 eur. Vydával sa pritom za policajta. Na sociálnej sieti zverejnili video a prosia verejnosť o pomoc pri pátraní po totožnosti muža.

Muž kontaktoval seniorku na pevnej linke s tým, že musí zaplatiť kauciu za jej syna, ktorý pri nehode zrazil malého chlapca. "Žena vložila do obálky požadovanú sumu a v zmysle pokynov falošného policajta obálku vhodila do odpadkového koša na križovatke ulíc Májkova a Blumentálska," priblížili policajti na sociálnej sieti.

Podvodník pripravil seniorku o celoživotné úspory (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Polícia odporúča seniorom, aby podobné telefonické rozhovory ihneď ukončili a informácie si overili u svojich blízkych, aby nevyberali svoje finančné úspory pre cudzie osoby a ani cudzím osobám nedávali peniaze. Seniorom aj im rodinným príslušníkom zároveň radí, aby v takýchto prípadoch ihneď kontaktovali políciu na čísle 158. "Zároveň vás žiadame, aby ste o spôsoboch podvodných konaní informovali aj svojich starších príbuzných, ktorí nemajú prístup na internet," dodali policajti.

Viac o téme: PodvodPolícia SeniorkaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu