Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Opäť podvod na dôchodcoch: Seniorka po podvodnom telefonáte odovzdala neznámej žene 15-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Obeťou telefonických podvodníkov sa stala ďalšia seniorka, tentoraz z Bratislavy. Na základe vymysleného príbehu o dopravnej nehode, ktorú mal spôsobiť jej syn a peňažnej sume, ktorá to môže vyriešiť, odovzdala neznámej žene 15.000 eur. O prípade zo štvrtkového (12. 10.) popoludnia informuje hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

"Seniorka až po odovzdaní peňazí kontaktovala svojich rodinných príslušníkov, od ktorých sa dozvedela, že informácie o nehode nie sú pravdivé," upozornil policajný hovorca.

 

SENIORI – DOPRAVNÉ NEHODY SA NERIEŠIA CEZ TELEFÓN ANI ODOVZDANÍM PEŇAZÍ CUDZÍM OSOBÁM NA ULICI 👉V priebehu včerajšieho...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Friday, October 13, 2023

V mene polície preto opätovne upozorňuje seniorov, aby ihneď ukončili telefonáty s neznámymi osobami, ktoré ich vyzývajú, aby použili svoje peniaze v prospech príbuzných a aby za žiadnych okolností peniaze nedávali neznámym osobám. "V prípade takýchto telefonátov, resp. ak majú podozrenie na podvodné konanie, nech ihneď kontaktujú Policajný zbor na čísle 158," zdôraznil Szeiff.

Viac o téme: PodvodDôchodciPolícia SenioriPeniaze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu