Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Obeťou falošnej lekárky sa stala ďalšia seniorka: Neznámemu mužovi odovzdala 900 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Obeťou podvodu sa stala ďalšia seniorka v Bratislave, ktorá ešte začiatkom októbra naletela falošnej lekárke a neznámemu mužovi odovzdala 900 eur. Polícia po mužovi pátra, obracia sa preto na verejnosť. Video zverejnila na sociálnej sieti. Informuje o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Poškodenú seniorku najprv telefonicky cez pevnú linku kontaktovala "lekárka". Oznámila jej, že jej dcéra mala dopravnú nehodu, pri ktorej poškodila auto, v ktorom sa nachádzal aj trojročný chlapec. "Ako odškodnenie za neuverejnenie informácií v novinách však požadujú vyplatiť sumu vo výške 9000," priblížila Šimková.

Muž podvodom oklamal seniorku. Poznáte ho? (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Sumu 900 eur predala neznámemu mužovi

Falošná lekárka ju navigovala, ako má v tichosti odovzdať peniaze. Sumu, ktorú mala seniorka v hotovosti doma, konkrétne 900 eur, vložila do obálky. Peniaze mala odovzdať následne inej žene. Pri vchodových dverách však seniorku už čakal muž, ktorému peniaze aj tak dala. Po telefonáte s vnukom zistila, že sa stala obeťou podvodu.

Polícia v tejto súvislosti žiada obyvateľov, ktorí majú akékoľvek informácie k totožnosti muža na videu, o jeho súčasnom pohybu alebo pobyte, aby ju kontaktovali. Urobiť tak môžu na bezplatnom čísle polície 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení, prípadne formou súkromnej správy na profile polície na sociálnej sieti.

Viac o téme: PodvodLekárkaFalošnáPolícia SeniorkaSlovenskoBAX
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu