Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zástupca Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku pôjde na koberček: Dôvodom má byť porušenie moratória

Igor Bratčikov, ruský veľvyslanec na Slovensku
Igor Bratčikov, ruský veľvyslanec na Slovensku (Zdroj: Twitter/@RusEmbSK)

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR si v pondelok predvolalo zástupcu Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku. Dôvodom sú vyjadrenia riaditeľa Služby zahraničnej rozviedky Ruskej federácie Sergeja Naryškina, ktoré zverejnili počas moratória, v predvečer predčasných parlamentných volieb na Slovensku. Informoval o tom komunikačný odbor rezortu diplomacie.

"Rezort diplomacie ostro protestuje proti lživému vyhláseniu ruskej rozviedky, ktoré spochybňuje integritu slobodných a demokratických volieb na Slovensku," skonštatoval hovorca ministerstva Matúš Dávid. 

Archívne video: MIMORIADNE Hoax z ruského veľvyslanectva o Slovensku sa dostal do prestížnej ruskej relácie

MIMORIADNE Hoax z ruského veľvyslanectva o Slovensku sa dostal do prestížnej ruskej relácie (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Vedome šírené dezinformácie považuje za neprípustné zasahovanie Ruskej federácie do volebného procesu v SR, ktorá ako nezávislý, suverénny a demokratický štát zaručuje svojim občanom spravodlivý a transparentný priebeh volieb. Rezort slovenskej diplomacie zároveň vyzval Ruskú federáciu, aby prestala s dezinformačnými aktivitami namierenými proti Slovensku. Pripomína, že takéto konanie podkopáva vzájomné vzťahy a je tiež v rozpore s princípmi medzinárodných vzťahov.

Viac o téme: PorušenieMoratóriumVyjadreniaSergej NaryškinVoľby 2023Veľvyslanectvo Ruskej federácie na SlovenskuPorušenie moratória
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu