Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Politológ po prvých výsledkoch prekvapuje: Pellegrini bude oveľa väčšia nevesta, než kedy Boris Kollár vôbec dúfal!

Jozef Lenč prekvapil o dianí pri tvorbe vlády. Zobraziť galériu (2)
Jozef Lenč prekvapil o dianí pri tvorbe vlády. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel, reprofoto TA3)

BRATISLAVA - Prichádza nová energia, ktorú nasvecujú predbežné výsledky exit pollov. Vyzerá to totiž tak, že čierny Petrom bude skutočne Peter Pellegrini s jeho Hlasom-SD a to, či sa prikloní na tú či onú stranu, od toho sa bude vyvíjať scenár smerovania krajiny. Politológ Jozef Lenč v tom má jasno a Pellegriniho vopred pasuje za takú drahú nevestu, za akú sa svojho času nemohol pasovať ani líder Sme rodina Boris Kollár.

archívne video

Volebná noc v Hlase: Vyhlásenie Petra Pellegriniho (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Prichádza moment pravdy

Lenč sa rozhovoril o tejto téme v štúdiu televízie TA3. "Hlas si je vedomý svojho benefitu a bude ho chcieť zobchodovať. Bude omnoho drahšou nevestou, než kedykoľvek o tom mohol snívať Boris Kollár," povedal na priamo Lenč.

"V tomto prípade dokonca bude Peter Pellegrini minimálne na začiatku tých rokovaní a možno aj v ich závere. Uvidíme aké schopné je podnikateľské krídlo Smeru negociovať postavenie o budúcej vláde. Uvidíme, či to nebude ten tretí, ktorý sa bude na konci dňa smiať," pokračuje Lenč.

Politológ Jozef Lenč
Zobraziť galériu (2)
Politológ Jozef Lenč  (Zdroj: FB/Jozef Lenč)

PS ako víťaz, no bez premiérskej pozície?

"Išlo by o to, či tá cena, ktorú by to stálo, to čo by bol ochotný Hlas akceptovať z programu Progresívneho Slovenska, že by oná agenda stála za to, že by premiérom nebol predseda Progresívneho Slovenska, ale niekto úplne iný. Pravdepodobnosť je veľká. Ten prvotný moment a eufória bude smerovaná k Michalovi Šimečkovi, ale ak by hrozilo, že vláda sa nebude môcť zostaviť, ak by výsledkom zostavenia vlády bolo to, že Šimečka by bol premiér a následne veľké ústupky z programu PS, tak z tohto hľadiska bude dôležité to, ako sa k tomu postavia budúci poslanci a poslankyne k tomu, že ich líder nebude premiérom, ale ich program bude napĺňaný," dodal na záver Lenč.

Viac o téme: Peter PellegriniProgresívne SlovenskoMichal ŠimečkaJozef LenčHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu