Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hamran informoval o streľbe v Dúbravke: Muža zneškodnil začínajúci policajt! V byte našli ďalšie zbrane

Nočná streľba v Bratislave
Nočná streľba v Bratislave (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - O nočnej streľbe v bratislavskej Dúbravke informoval aj policajný prezident Štefan Hamran. Ten povedal, že je hrdý na to, že zasahoval mladý tím policajtov.

Podľa policajného prezidenta Štefana Hamrana útočník, ktorý v bratislavskej Dúbravke strieľal z okna na ľudí, mal čistý register trestov. Polícia s ním v minulosti riešila iba priestupok v súvislosti s používaním pyrotechniky. Streľbu považujú policajti zatiaľ za skratové konanie. Nájdené legálne držané zbrane podľa neho patrili otcovi útočníka.

VIDEO Policajný prezident informoval o streľbe v Dúbravke

Policajný prezident informoval o streľbe v Dúbravke (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Strelec zaútočil aj na policajnú hliadku, pričom zranil jedného zo zasahujúcich policajtov. Ten je aktuálne v nemocnici a okrem strelného poranenia, má aj rezné. Muž totiž naňho útočil aj nožom. Kolega zraneného policajta páchateľa zneškodnil, pričom zaznelo šesť výstrelov. "Som hrdý na to, že tento policajt, ktorý je v službe len dva mesiace, vyhodnotil situáciu správne a správne sa rozhodol konať," povedal Hamran.

Nočná streľba v bratislavskej Dúbravke si vyžiadala jednu obeť (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Prvé hlásenie o udalosti prišlo podľa Hamrana 00:52. Vtedy už bola na mieste hliadka, ktorá zachytila výbuch pyrotechniky. "O pár minút – 00:59 tam bola už druhá hliadka, 1:06 bol eliminovaný strelec,“ ozrejmil policajný prezident.

S mužom boli problémy dlhšie, register mal čistý

Aj napriek tomu, že obyvatelia Dúbravky sa na muža sťažovali už dlhšie, register trestov mal čistý. Hamran uviedol, že registrujú za celý rok deväť podaní ohľadom používania pyrotechniky. "Až na jeden prípad nám nikdy neoznačili ani žiadnu osobu, ani žiadny konkrétny byt," spresnil. Byt začali preverovať, nikto z neho s políciou nekomunikoval. Podozrivý z priestupku nereagoval ani na predvolanie polície. Nekomunikovali ani jeho rodičia, ktorí s ním žili v jednej domácnosti.

Galéria: Nočná dráma v Bratislave: Muž strieľal na ľudí aj policajtov!

Podľa Hamrana mala s ním ťažkosti komunikovať aj správkyňa domu. Päť legálne držaných strelných zbraní, ktoré zaevidovala polícia, bolo písaných na otca útočníka. Výbušné predmety podľa Hamrana zatiaľ nenašli. "Narazili sme len na zábavnú pyrotechniku, ktorej držba ani používanie nie je trestné," skonštatoval. Ako dodal, nedalo sa na základe používania zábavnej pyrotechniky predpokladať, že muž začne strieľať z okna na ľudí.

Viac o téme: StreľbaPolícia DúbravkaŠtefan Hamran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu