Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Peter Pellegrini vyzýva premiéra, aby nerezignoval na svoju pozíciu: Má doriešiť aj tému migrantov

Peter Pellegrini Zobraziť galériu (2)
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini vyzval povereného premiéra Ľudovíta Ódora, aby dňom volieb nerezignoval na svoju pozíciu a až do menovania novej vlády riešil problémy krajiny. Podotkol, že stále nie je vyriešená otázka zdražovania, energií a ani migrácie. Podčiarkol, že politici sa nelegálnou migráciou musia zaoberať bez ohľadu na voľby. Upozornil na riziko zhoršenia situácie, ak okolité krajiny obnovia kontroly na hraniciach.

"Sobotnými (30. 9.) voľbami a výsledkom sa problémy, ktorým krajina čelí nestratia, nezaniknú, ale, naopak, budú pokračovať a mnohé možno aj eskalovať," uviedol Pellegrini. Pripomenul vyjadrenie poľského premiéra o obnove kontrol na hraniciach so Slovenskom v súvislosti s nelegálnou migráciou. Kontroly podľa jeho slov avizuje aj Nemecko na hraniciach s Českom. Ak slovenská vláda nebude konať, podľa Pellegriniho sa situácia môže prehĺbiť do krízy. 

Aktuálne video:  TK strany Hlas-SD na tému: Jediný deň, kedy o všetkom rozhodujú iba ľudia

TK strany Hlas-SD na tému: Jediný deň, kedy o všetkom rozhodujú iba ľudia (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Líder Hlasu-SD skonštatoval, že nadchádzajúce voľby by nemali byť proti niečomu a kritizoval agresívnu kampaň a prejavy násilia. Podčiarkol, že osud krajiny majú v rukách občania, ktorí môžu v sobotu rozhodnúť o budúcnosti. Vzhľadom na aktuálnu situáciu nepredpokladá, že sa niektorá strana vzdá kandidatúry. Ak aj áno, nepredpokladá výrazné zmeny v preferenciách strán. Predpokladá, že ak niekto z boja odstúpi, bude to len menšia strana či frakcia v rámci volebnej strany.

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (2)
Peter Pellegrini  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Podanie obžaloby zo strany prokuratúry na bývalého policajného prezidenta Petra K. označil za potvrdenie zmarenia policajnej akcie. V podaní obžaloby vidí dôkaz, že za bývalého vedenia rezortu vnútra sa ovplyvňovalo konanie polície. Pýta sa tiež, odkiaľ má líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič prepis komunikácie z mobilov, ktoré zadržala polícia.

Viac o téme: EnergieZdražovaniePozíciaMigráciaPeter PellegriniMenovanie novej vládyĽudovít ÓdorHlas-SDVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu