Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Otrasný prípad na východe Slovenska: Novorodenca nechali na zastávke! Polícia obvinila Máriu a Lukáša

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

KRISTY - Polícia na sociálnej sieti informuje o nechutnom prípade, ktorý sa stal na východnom Slovensku v obci Kristy. V jednom z rodinných domov sa krátko po polnoci v domácom prostredí narodilo živé, zdravé dieťa. Matka ho spolu s jej partnerom dali do krabice, prikryli dekami a nechali na zastávke.

Polícia informuje, že matka sa spolu so svojím manželom dohodla a novorodenca naložili do auta a len pár hodín po jeho narodení ho nechali v drevenej krabici prikryté dekou na autobusovej zastávke na vedľajšej ceste v obci Bežovce. 

"Novonarodené dieťa tak jeho matka vystavila nebezpečenstvu smrti alebo ublíženia na zdraví. Ktovie, ako by to skončilo, ak by novorodenca nenašiel náhodný okoloidúci a túto skutočnosť neoznámil polícii. Tí začali okamžite vo veci konať, bezodkladne urobili potrebné opatrenia na stotožnenie osoby alebo osôb podozrivých z tohto skutku, zabezpečili kamerové záznamy, ktoré boli analyzované a následne vyhodnotené a vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach začal vo veci trestné stíhanie pre zločin opustenia dieťaťa." informuje polícia na sociálnej sieti.

Na základe získaných podkladov a dôkazových materiálov sa michalovským kriminalistom vo veľmi krátkej dobe podarilo stotožniť osoby, ktorá dieťa ponechali na autobusovej zastávke. Aby však bolo možné s určitosťou potvrdiť, že ide o dieťa obidvoch manželov, je potrebné počkať na závery analýzy DNA.

Vyjadrenie Borisa Kollára k mimoriadnej schôdzi o jeho odvolávaní: Chránil som život a zdravie svojho dieťaťa (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"V tejto chvíli je isté iba to, že tohto neľudského skutku sa dopustila matka novorodenca spolu so svojim manželom. Dieťa sa v súčasnej dobe nachádza v nemocnici a o jeho ďalšom osude rozhodne Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. Získaná dôkazná situácia tak umožnila vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach zo zločinu opustenia dieťaťa obviniť 29-ročnú matku novorodenca Máriu a jej rovnako starého manžela Lukáša." dodali policajti. Obaja sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

Viac o téme: NovorodenecZastávkaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu