Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hamran v tom má jasno: Prípad znásilnenej študentky (22) je objasnený! Spoja záchranára Iva aj so staršími prípadmi?

Štefan Hamran Zobraziť galériu (3)
Štefan Hamran (Zdroj: Facebook, Topky/ Maarty, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Z pohľadu polície je prípad nezvestnej 22-ročnej študentky objasnený. Je o tom presvedčený policajný prezident Štefan Hamran, ktorý to uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii.

"Dôkazná situácia, ktorú zadokumentovali policajti krajského riaditeľstva, je mimoriadne silná a my sme presvedčení o tom, že máme zadržanú osobu, ktorá sa tohto násilného trestného činu vo vzťahu k študentke dopustila," skonštatoval šéf polície.Niektoré rozhodujúce a veľmi dôležité procesné úkony ešte podľa Hamrana neboli vykonané. "Ako bude vyšetrovanie napredovať, priebežne budeme informovať tak, ako nám to umožní procesná situácia, najmä dozorujúca prokurátorka a vyšetrovateľka," povedal.

VIDEO Brífing prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana k prípadu 22-ročnej študentky a k hoaxom v súvislosti s nelegálnou migráciou

Brífing prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana k prípadu 22-ročnej študentky a k hoaxom v súvislosti s nelegálnou migráciou (Zdroj: Topky/Maarty)

Polícia podľa Hamrana preveruje aj určité prípady z minulosti, ktoré sú podobné spôsobom spáchania. "Budeme to porovnávať. Budeme to vyhodnocovať, či to náhodou nemá nejakú súvislosť s ktorýmkoľvek prípadom, ktorý sa stal v minulosti," poznamenal šéf policajtov.

Štefan Hamran
Zobraziť galériu (3)
Štefan Hamran  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Hamran ocenil bratislavskú krajskú políciu za ich prácu na tomto prípade. Ponúkol im tiež pomoc Národnej kriminálnej agentúry. Uznal tiež pomoc verejnosti na tomto prípade.Polícia prijala oznámenie o nezvestnosti 22-ročnej študentky v nedeľu (10. 9.). Vypátrať sa ju podarilo v pondelok (11. 9.) ráno. Študentku našli v bezvedomí a intoxikovanú v bratislavskej Petržalke. Polícia v tejto súvislosti obvinila zo znásilnenia 54-ročného muža, má ísť o záchranára.

Viac o téme: Polícia SoňaŠtefan HamranNezvestná študentka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu