Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Bývalého šéfa SIS Michala Aláča už zbavili mlčanlivosti: Polícia dostala podklady

Michal Aláč
Michal Aláč (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) už dostal podklady o zbavení mlčanlivosti bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča Priebežne vykonáva potrebné procesné úkony. Potvrdili to z policajného prezídia.

"Vyšetrovateľovi NAKA už bolo doručené oslobodenie od povinnosti zachovávať mlčanlivosť osobou Michala Aláča V predmetnej veci vyšetrovateľ priebežne vykonáva všetky potrebné procesné úkony smerujúce k náležitému objasneniu veci. Keďže prípravné konanie je zo zákona neverejné, v súčasnej dobe nie je možné bližšie špecifikovať povahu a termíny vykonania jednotlivých úkonov," uviedlo policajné prezídium.

Archívne video: Ódor prehlásil, že na najbližšom rokovaní vlády podá návrh na odvolanie Aláča z funkcie šéfa SIS

Ódor prehlásil, že na najbližšom rokovaní vlády podá návrh na odvolanie Aláča z funkcie šéfa SIS (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Michala Aláča odvolala prezidentka Zuzana Čaputová z funkcie po tom, ako mu bolo vznesené obvinenie. Týka sa zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.


 

Viac o téme: Polícia SISMichal Aláč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu