Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Matovič soptí po zložení víkendových diskusií: Ľudia si vylievali zlosť hlavne na RTVS, moderátorka prelomila mlčanie

Matovič kritizuje zloženie diskusií cez víkend. Zobraziť galériu (3)
Matovič kritizuje zloženie diskusií cez víkend. (Zdroj: Topky/Ramon Leško, TASR/Michal Svítok, Facebook/Marta Jančkárová)

BRATISLAVA - Už každý týždeň mimo letného obdobia si diváci televíznych obrazoviek zvykli na to, že im nedeľné a sobotné poludnia "spríjemňujú" politické diskusie. Obvykle to býva tak, že ich zloženie býva minimálne stranícky a postojovo vyvážené, no tentokrát viacerí na sociálnych sieťach kritizovali aktuálne zloženia duelov. Medzi ostrými kritikmi bol aj líder OĽaNO a priatelia Igor Matovič. Vysvetlenie nakoniec ponúkla moderátorka Marta Jančkárová, ktorá len pred nedávnom čelila anonymným vyhrážkam znásilnenia a zabitia.

archívne video

Hlas-SD podporí mimoriadnu schôdzu NR SR k situácii v polícii (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini )

Trénujú nás na to, čo bude po voľbách, píše nahnevaný Matovič

Matovič si však v statuse nepodal len samotnú verejnoprávnu RTVS, kde debatovali Erik Tomáš proti Robertovi Kaliňákovi či Milan Uhrík proti Marekovi Kotlebovi. "Veľmi zauijímavé zloženie víkendových diskusíí. Ale možno to myslia ako tréning, aby sme si pomaly zvykali na to, čo bude po voľbách," píše prekvapený Matovič, ktorý zdieľal rozpis diskusných relácií vrátane Markízy či TA3.

Matovič soptí po zložení
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Vášne schladila moderátorka Sobotných dialógov, dôvodom je zámer dramaturga

Celú situáciu sa pokúsila uhasiť moderátorka Marta Jančkárová, ktorá už niekoľko rokov moderuje diskusnú reláciu Sobotné dialógy. Tá zverejnila status, ktorý však zožal veľmi zmiešané reakcie, pričom samotná moderátorka pod ním upravila pravidlá diskusie. Podľa nej Sobotné dialógy vzbudili viac emócií, ako racionálnych úvah, preto bolo podľa nej potrebné vysvetlenie. "Práve vysielame dočasný predvolebný cyklus v rozhlase, aj v televíznom O 5 minút 12. Zámer dramaturga bol, aby spolu tentoraz diskutovali politici z rovnakého spektra. Tak sa stretli v jednom štúdiu napríklad Mikuláš Dzurinda, Kristián Forró a Zsolt Simon, inokedy zase Richard Sulík a Michal Šimečka. Do dnešnej relácie pozvala dramaturgia zástupcov SNS, ĽSNS a Republiky. SNS pozvanie neprijala. Rozhorčenie z toho, prečo si rozhlas plní zákonnú povinnosť a dáva priestor subjektu, ktorý si občania zvolili do parlamentu, treba presmerovať tam, kde rozhodli o jeho práve kandidovať," odkázala nahnevanej verejnosti moderátorka RTVS.

Matovič soptí po zložení
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Marta Jančkárová)

Viac o téme: PoliticiVysvetlenieKritikaIgor MatovičRTVSMarta JančkárováZloženie diskusií
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu