Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Počasie sa s nami zasa zahrá: Meteorológovia hovoria o radikálnej zmene! Koncom týždňa sa má ochladiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Úvod nasledujúceho týždňa budú zrejme sprevádzať teploty okolo 30 a viac stupňov Celzia, len na severe bude lokálne aj chladnejšie. V závere týždňa sa má zas ochladiť. Konštatuje to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

"Výrazné frontálne rozhranie oddeľujúce chladnejší vzduch od teplejšieho nad našou oblasťou sa aktuálne nachádza nad Nemeckom, Beneluxom a severným Francúzskom. Uvedené rozhranie sa podľa predpovedí do našej oblasti dostane od severozápadu a zároveň postúpi ďalej na východ až juhovýchod v období od piatka do nedele (25. - 27. 8.)," uviedol SHMÚ.

 

V závere budúceho týždňa sa pravdepodobne ochladí Počas zajtrajška a pozajtrajška k nám od juhozápadu vyvrcholí prílev...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Sunday, August 20, 2023

Meteorológovia zároveň upozornili, že pri modeloch predpovede je na toto obdobie stále obrovská miera neistoty. V každom prípade však možno podľa nich konštatovať veľkú pravdepodobnosť, že v období od piatka do nedele, najneskôr pondelka (28. 8.) by sa na našom území postupne malo aspoň mierne ochladiť.

Viac o téme: PočasieOchladenieMeteorológoviaSlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu