Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šokujúce zistenie strany Hlas: TOTO sa deje so sľubovanou nemocnicou v Martine, takto to nestihneme!

Hlas-SD Zobraziť galériu (3)
Hlas-SD (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

MARTIN - Na stavbe novej nemocnice v Martine mešká plnenie jednotlivých míľnikov z plánu obnovy. Vláda odborníkov by preto mala dôsledne kontrolovať ich plnenie, aby sa nemocnica komplexne dobudovala a otvorila. Na tlačovej konferencii v Martine to v nedeľu povedala podpredsedníčka mimoparlamentného Hlasu-SD Zuzana Dolinková.

Upozornila na to, že míľnik projektová dokumentácia DSP2 - geotechnické konštrukcie a míľnik finálne súťažné podklady pre verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby mali byť splnené do konca júla. "Na semafore dnes svietia na oranžovo a to znamená oneskorenie implementácie. V auguste už malo byť vyhlásené verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby a v novembri sa podľa semafora mala už podpísať zmluva zhotoviteľom stavby," skonštatovala Dolinková.

archívne video TK strany Hlas SD Slovensko za Matoviča a Hegera schudobnelo

TK strany Hlas SD Slovensko za Matoviča a Hegera schudobnelo (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

"Bude neospravedlniteľným zlyhaním a obrovskou hanbou aj úradníckej vlády, ak nebudeme dohliadať na plnenie termínov, aby sme dokázali vyčerpať 330 miliónov eur na výstavbu novej univerzitnej nemocnice v Martine," podotkla podpredsedníčka strany.

Mal by sa vytvoriť projektový tím

Na ministerstve zdravotníctva by sa mal podľa nej vytvoriť projektový tím, ktorý bude úzko spolupracovať s projektovým tímom výstavby novej Univerzitnej nemocnice v Martine. "Aby sme neprišli ani o jedno euro z peňazí na výstavbu nemocnice. Preto je kľúčové plniť všetky míľniky priebežne, aby sme vyčerpali čo najviac z plánu obnovy. To bude len za podmienky, že hrubá stavba bude hotová a odovzdaná do konca júna 2026. Vládu sme tiež vyzvali, aby deklarovala, z akých peňazí bude nová nemocnica v Martine dobudovaná do jej komplexnej podoby," dodala Dolinková.

Zuzana Dolinková
Zobraziť galériu (3)
Zuzana Dolinková  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Podpredseda strany Richard Raši uviedol, že plán obnovy mal byť historickou šancou a bude z neho historická hanba. "Plán obnovy si zadefinovala bývalá vláda od zeleného stola bez toho, aby ho odkonzultovala s odbornou verejnosťou. Už pri tvorbe plánu obnovy sme upozorňovali, že je nereálny," uzavrel.

Richard Raši
Zobraziť galériu (3)
Richard Raši  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: NemocnicaMeškanieHlas- SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu