Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tri západoslovenské nemocnice podpíšu memorandum o spolupráci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NITRA - Fakultné nemocnice (FN) v Nitre a Trnave spolu s Univerzitnou nemocnicou Bratislava (UNB) podpíšu memorandum o spolupráci. Ako uviedla hovorkyňa FN Nitra Tatiana Kubinec, k podpisu dôjde v nitrianskej nemocnici 23. augusta. "Tri najväčšie nemocnice na západnom Slovensku tak budú deklarovať snahu o zvýšenie kvality poskytovanej zdravotníckej starostlivosti," doplnila.

Fakultné nemocnice v Nitre a Trnave podpísali spoločné memorandum už vlani v septembri. "Spolupráca zahŕňala napríklad pravidelné organizovanie telemostov a konzultácie zdravotných stavov pacientov v oblasti rádioterapie či neurochirurgie, ale aj intervenčnej rádiológie, onkogynekológie, prípadne doplnenia diagnostiky. Časté je využívanie vzájomného multidisciplinárneho poradenstva pri onkoliečbe a permanentná diskusia o ďalšom postupe v terapii. K už existujúcemu memorandu o spolupráci sa teraz pripojí aj UNB ako najväčšia slovenská nemocnica," povedala Kubinec.

Archívne video

Nemocnice podpisovali zmluvy k plánu obnovy pod nátlakom, tvrdí Asociácia nemocníc Slovenska (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Pôvodné memorandum sa tak rozšíri aj o spoluprácu vo vzdelávaní a v oblasti spolupráce pri budovaní urgentu vo FN Nitra. "Som veľmi rád, že UNB Bratislava je súčasťou tohto memoranda, ktoré ešte viac prehĺbi našu doterajšiu spoluprácu. Budú z nej benefitovať nielen pacienti, ale aj samotní zdravotníci. UNB je zároveň aj najväčšou výučbovou základňou budúcich lekárov a sestier a verím, že naše skúsenosti v oblasti vzdelávania zúročia aj naši regionálni partneri," uviedol riaditeľ UNB Alexander Mayer.

Viac o téme: NemocniceSpoluprácaMemorandum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu