Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V okresnej nemocnici od septembra rušia urgentný príjem: Kto sa postará o pacientov?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Caiaimage/Martin Barraud)

BRATISLAVA - Činnosť urgentného príjmu v Nemocnici Malacky sa končí 31. augusta. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti po ordinačných hodinách ambulancií bude od septembra zabezpečené prostredníctvom fungovania internej a chirurgickej príjmovej ambulancie, ako aj ambulantnej pohotovostnej služby (APS). Informovala o tom Martina Šoltésová, manažérka marketingu a PR spoločnosti, ktorej členom je aj prevádzkovateľ nemocnice v Malackách.

APS bude pre pacientov k dispozícii v pracovných dňoch od 16.00 do 22.00 h a cez víkendy a dni pracovného pokoja od 7.00 do 22.00 h. "Rovnako sme sa s Bratislavským samosprávnym krajom a mestom Malacky dohodli na predĺžení fungovania chirurgickej príjmovej ambulancie," uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Kočan. Tá bude pre pacientov k dispozícii denne od 7.00 do 22.00 h. Interná príjmová ambulancia bude aj naďalej fungovať ako doteraz v pracovných dňoch od 7.00 do 15.00 h.

Archívne video

Nemocnice podpisovali zmluvy k plánu obnovy pod nátlakom, tvrdí Asociácia nemocníc Slovenska (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Urgentný príjem v Nemocnici Malacky mal pre nedostatok personálu pôvodne skončiť 31. mája. Na jeho predĺžení do konca augusta sa nemocnica dohodla s Ministerstvom zdravotníctva SR v máji.

Viac o téme: NemocnicaUrgentný príjemMalackyZrušenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu