Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Premiér Ódor povzbudil Slovákov žijúcich v zahraničí k hlasovaniu vo voľbách

(Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Ľudovít Ódor povzbudil Slovákov žijúcich v zahraničí k hlasovaniu v septembrových predčasných parlamentných voľbách. Je presvedčený, že každý hlas je dôležitý. Pripomenul tiež termín 9. august, dokedy o voľbu poštou možno požiadať. Uviedol to vo videu, ktoré zverejnil Úrad vlády SR na sociálnej sieti.

"Napriek tomu, že mnoho z vás žije v zahraničí, verím, že vám záleží na tom, akou krajinou Slovensko bude. Bez ohľadu na to, či tu dnes ste, alebo nie ste," skonštatoval predseda vlády. Ako poznamenal, proces je pomerne jednoduchý a nezaberie veľa času.

Volič, ktorý nemá trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, môže voliť len poštou. Voľba poštou je určená aj pre voličov s trvalým pobytom na Slovensku, ktorí sa v čase volieb budú zdržiavať v cudzine, avšak adresu na doručenie volebných materiálov musia aj títo voliči uviesť v zahraničí. O voľbu poštou zo zahraničia možno požiadať elektronicky alebo listom. Žiadosť musí byť podaná aj doručená na ministerstvo vnútra najneskôr 9. augusta 2023.

Viac o téme: SlováciĽudovít ÓdorParlamentné voľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu