Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

MIMORIADNE Obec zavádza protipandemické opatrenia! Potvrdili osem prípadov nákazlivého ochorenia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VEĽKÉ KAPUŠANY - Osem potvrdených prípadov žltačky typu A (VHA) evidujú hygienici vo Veľkých Kapušanoch v okrese Michalovce. Ako uviedla regionálna hygienička Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Michalovciach Janka Stašková, ohniskom je ulica Čičarovská.

"RÚVZ Michalovce úzko spolupracuje s mestom Veľké Kapušany, všeobecnými lekármi pre deti a dorast, všeobecnými lekármi pre dospelých a zástupcami Zdravých regiónov," uviedla Stašková. Ako spresnila, realizujú sa epidemiologické vyšetrovania a nariaďujú protiepidemické opatrenia. Hygienici zdôrazňujú dodržiavanie hygienických štandardov, hlavne správne umývanie rúk a čo najrýchlejšie absolvovanie lekárskeho vyšetrenia za účelom vylúčenia VHA a následného očkovania proti ochoreniu.

Archívne video: Hygienikom z Michaloviec vypomáhajú príslušníci ozbrojených síl

Hygienikom z Michaloviec vypomáhajú príslušníci ozbrojených síl (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Mesto o výskyte ochorenia už ľudí informovalo cez verejný rozhlas

"Primátor Veľkých Kapušian bol upovedomený o výskyte ochorenia a na zamedzenie šírenia tohto ochorenia bolo mestu nariadené odstrániť odpad v tejto lokalite, a tak predísť prípadnému šíreniu ochorenia," doplnila Stašková s tým, že informovaní boli aj prevádzkovatelia obchodných reťazcov v okrese Michalovce a Sobrance vzhľadom na migráciu obyvateľstva. RÚVZ pripravil tiež edukačný leták. Odovzdaný bol vedeniu mesta, aby informovalo ľudí o výskyte ochorenia a dodržiavaní preventívnych opatrení. Je tiež distribuovaný lekárom a obchodným reťazcom. Mesto o výskyte ochorenia už ľudí informovalo cez verejný rozhlas, svoju webovú stránku či sociálne siete, kde zverejnilo aj odporúčania hygienikov.

 

Oznamujeme občanom, že v meste sa objavili prvé prípady ochorenia na žltačku typu A, ktorá sa ľudovo nazýva aj chorobou...

Posted by Mesto Veľké Kapušany - Nagykapos on Tuesday, August 1, 2023

"Mali sme aj pracovnú poradu, kde sa zadefinovali úlohy, predovšetkým pre zamestnancov technických služieb a mestskej polície. Zamestnanci technických služieb začali čistiť lokalitu, kde marginalizovaná skupina ľudí žije," povedal primátor Veľkých Kapušian Peter Petrikán. Ako podotkol, skontaktovali sa aj so zástupcami Zdravých regiónov, ktorí v meste pôsobia, aby v lokalite vykonali osvetu a poskytli pre miestnych obyvateľov aj dezinfekčné prostriedky.

Viac o téme: ŽltačkaVýskytHygieniciVeľké KapušanyŽltačka typu A
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu