Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Minister obrany Martin Sklenár prijal singapurského veľvyslanca Chay Wai Chuena

Martin Sklenár
Martin Sklenár (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister obrany Martin Sklenár prijal v priestoroch rezortu obrany mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Singapuru Chay Wai Chuena. Počas spoločného rozhovoru prediskutovali obrannú politiku Slovenskej republiky v kontexte bezpečnostnej situácie v strednej Európe a situácie na Ukrajine a zároveň obrannú politiku Singapuru ako krajiny v regióne juhovýchodnej Ázie.

"Hoci geograficky delí naše krajiny veľká vzdialenosť, naše postoje v otázke pomoci Ukrajine sú však veľmi blízke – nikto nesmie narušovať suverenitu inej zvrchovanej krajiny. A to nás spája," uviedol šéf slovenského rezortu obrany. Veľvyslanec Chay Wai Chuen odsúdil ruskú inváziu na Ukrajinu a označil ju za porušenie medzinárodného práva.

archívne video Rezort obrany prijal ponuku USA na vozidlá 4x4, mali by nahradiť vozidlo Aligátor, podľa náč. Gen. štábu Zmeka ich armáda potrebuje približne tisíc

Rezort obrany prijal ponuku USA na vozidlá 4x4, mali by nahradiť vozidlo Aligátor, podľa náč. Gen. štábu Zmeka ich armáda potrebuje približne tisíc (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Taktiež prebrali závery summitu NATO

Obaja predstavitelia prebrali formy a objem poskytnutej pomoci vojnou sužovanej krajine, pričom veľvyslanec informoval ministra Sklenára, že Singapur venoval prostredníctvom singapurského Červeného kríža Ukrajine humanitárnu pomoc v celkovej hodnote 7,4 mil. USD.

Minister Sklenár s veľvyslancom Chay Wai Chuenom taktiež prebral závery summitu NATO vo Vilniuse, ktorý priniesol historické posilnenie kolektívnej obrany Aliancie vrátane zvýšenia bezpečnosti a obranyschopnosti východného krídla NATO a budúcnosti vzťahov s Ukrajinou. V tejto súvislosti minister tiež ocenil schválenie Akčného plánu obrannej výroby, ktorý napomôže k oživeniu obranného priemyslu a investíciám do inovatívnych technológií a prispeje tak k riešeniu výziev budúcnosti. Otvorili aj tému možností prehĺbenia bilaterálnej spolupráce v oblasti obrany bezpečnosti.

Viac o téme: VeľvyslanecSingapurMartin Sklenár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu