Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najviac vysokoškolsky vzdelaných ľudí je v bratislavskom Starom Meste

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Najviac vysokoškolsky vzdelaných obyvateľov má mestská časť Bratislava-Staré Mesto, ukončené vysokoškolské vzdelanie tu má 49 percent obyvateľov. Cez 44 percent vysokoškolsky vzdelaných ľudí žije aj v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves, takmer 42 percent je ich v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. Vyplýva to zo Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021. Informovala o tom hovorkyňa pre SODB 2021 Jasmína Stauder.

Najvyšší podiel obyvateľov so základným vzdelaním na Slovensku je v obci Sútor. Zo 649 obyvateľov obce dosiahlo základné vzdelanie 441, čo predstavuje takmer 68 percent obyvateľov obce. Obec Kesovce má 65 percent obyvateľov so základným vzdelaním a cez 64 percent obyvateľov so základným vzdelaním je aj v obci Radnovce. Všetky tri obce sú v okrese Rimavská Sobota. "Z miest nad 10.000 obyvateľov má najvyšší podiel obyvateľstva so základným vzdelaním mesto Levoča. Obyvateľov so základným vzdelaním tu tvorí viac ako 26,5 percenta. Viac ako 24 percent obyvateľov so základným vzdelaním žije aj v Moldave nad Bodvou," uviedla Stauder.

Univerzita Komenského v Bratislave
Zobraziť galériu (2)
Univerzita Komenského v Bratislave  (Zdroj: Wikimedia Commons / Rudko)

V obci Omastiná v okrese Bánovce nad Bebravou dosiahlo 52,5 percenta obyvateľov stredné odborné učňovské vzdelanie bez maturity. Z miest nad 10.000 obyvateľov je najviac vyučených v Kolárove, kde tvoria vyše 26-percentný podiel z obyvateľov mesta.

 

Viac o téme: ĽudiaVzdelanieVysoká školaBratislavaStaré Mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu