Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Toto je najbohatší žobrák na svete: Neuveriteľné, čo všetko vlastní a napriek tomu neprestane žobrať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOMBAJ - V Indii žije najbohatší žobrák na svete. Žobraním na ulici si dokáže zarobiť na plnohodnotný život a zabezpečiť svoju rodinu. Napriek tomu, že už teraz má našetrených dosť peňazí, neplánuje so žobraním prestať.

Ohromujúca váha spoločenského tlaku a kultúra zahanbovania ľudí za to, že žiadajú o pomoc, vytvára hlboko zakorenený pocit viny za žobranie. Zdá sa však, že jednému mužovi sa vďaka žobraniu nielen obrátil jeho život o 180 stupňov, ale tiež našiel spôsob, ako oklamať systém. Bharat Jain pravidelne vychádza do ulíc v Bombaji žobrať od cudzincov. Zvyčajne domov prináša približne 2500 rupií (27 eur) za deň, mesačne si takto "zarobí" asi 75 000 rupií (818 eur). Možno to neznie ako veľa, ale zdá sa, že Bharat dokázal premeniť skromnosť a šetrenie na formu umenia. Priemerný plat v Bombaji sa pohybuje na úrovni 650 eur mesačne, čiže on ho má ešte vyšší. To všetko mu umožnilo kúpiť si dvojizbový byt v hodnote asi 12 miliónov rupií (130 000 eur). 

Okrem toho prenajíma svoje dva obchody za 30 000 rupií (327 eur) mesačne. Samotný Jain nemá vzdelanie, pretože to stojí v Indii veľa peňazí. Zabezpečil však, že jeho deti nebudú musieť prechádzať rovnakými problémami, keď vyrastú. V súčasnosti navštevujú kláštornú školu a dostávajú formálne vzdelanie.

 

From a beggar to a millionaire: Bharat Jain, world’s richest beggar, has a net worth of Rs 7.5 crores; here’s how

Posted by The Financial Express on Thursday, July 13, 2023

Bharat zvyčajne žobre 10 až 12 hodín denne v okolí železničnej stanice Chhatrapati Shivaji Terminus a športoviska Azad Maidan. Hoci už žobrať nepotrebuje, nemieni s tým prestať. 

Viac o téme: ŽobrákŽobranieBohatstvoIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu