Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šialený útok počas dovolenky: Turistka ležala na pláži, keď k nej dobehol... AU!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

AUSTRÁLIA - Francúzska turistka si užívala deň na pláži v Austrálii, keď ju zrazu uhryzol pes dingo do zadku. Celý incident sa podarilo nakrútiť na video. Podľa úradov nejde o prvý takýto prípad. Iba nedávno dingo napadol dvojročného chlapca a desaťročného chlapca takmer utopil.

Šokujúce video zachytáva, ako dingo austrálsky uhryzol opaľujúcu sa dovolenkárku do zadku, informoval Sky News. K útoku došlo na pláži K'gari približne 200 kilometrov od Brisbane. Žena sa veľmi zľakla a vyskočila z uteráka, zatiaľ čo sa k nej hrnuli ostatní návštevníci pláže.

Úrady najnovšie varujú ľudí, aby si dávali pozor na nebezpečných psov. Zábery boli nakrútené len pár týždňov predtým, ako dingo pohrýzol a vtiahol pod vodu desaťročného chlapca, uvádza BBC. Predátor dieťa pohrýzol a stiahol pod vodu po tom, čo kráčalo pozdĺž brehu západného pobrežia ostrova. Ako zázrakom sa zachránilo, keď zasiahla jeho statočná 12-ročná sestra. "Rodina chlapcovi ošetrila bodné rany na ramene a rukách a škrabance a modriny na kľúčnej kosti a ruke," uviedla zástupkyňa hlavného strážcu oblasti Danielle Mansfieldová.

Strážcovia pláže údajne zviera videli, ako sa potuluje v blízkosti kempu a vyhrabáva zvyšky jedla z piesku. Dingo bol údajne zvyknutý na ľudskú interakciu a nevykazoval žiadnu agresivitu. V oblasti hneď po tom zvýšili hliadky. Mansfieldová prezradila, že sa príliš často stáva, že sa deti na ostrove potulujú samy bez rodičov. Tiež varovala, že keďže návštevníci kŕmia nebezpečné zvieratá zvyškami jedla, často sa vracajú na pláž, aby sa opäť nažrali. 

Viac o téme: DovolenkaPesDingoútok Austrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu