Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Republika predstavila prvé mená kandidátky: Do volieb ju povedie Uhrík

Milan Uhrík Zobraziť galériu (4)
Milan Uhrík (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Hnutie Republika povedie do predčasných parlamentných volieb jeho predseda Milan Uhrík. Dvojkou na kandidátnej listine bude Miroslav Suja, trojkou Ondrej Ďurica, štvrtý je Ján Kecskés a piaty Jozef Viktorín. Na 150. mieste bude Milan Mazurek. Prvé mená kandidátky Republika predstavila na pondelkovej tlačovej konferencii.

"Náš cieľ bol ponúknuť stabilnú kandidátnu listinu, stabilný kolektív, ktorý bude schopný pracovať celé štyri roky systematicky, vytrvalo a odborne," vyhlásil Uhrík. Ozrejmil, že pri zostavovaní kandidátky sa snažili zohľadňovať nielen zásluhy pri práci pre hnutie, ale aj odbornosť a pripravenosť byť poslancom Národnej rady SR.

Video: Republika predstavuje svoju kandidátku 

Republika predstavuje svoju kandidátku (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V prvej desiatke budú aj Michaela Riapošová, Marek Géci, Marián Ďuriš, Eduard Kočiš a Jana Šimová. Nasledovať budú Erik Nevolný, Viliam Ostrožlík, Andrej Janco a Ivana Slivková. Pätnáste až 20. miesto obsadili Peter Pukan, Marianna Chylík Riboňová, Lukáš Kopáč, Peter Súlovský, Miroslav Urban a Alica Mikitovičová.

Republika predstavila prvé mená
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Republika predstavila prvé mená
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na 148. mieste bude Marián Andel, 149. miesto patrí Ľubomírovi Huďovi a na poslednom, 150. mieste, bude Mazurek. Ostatné mená chce hnutie zverejniť v najbližších dňoch na webe. Rovnako plánuje v blízkej dobe predstaviť odborný programu pre jednotlivé oblasti.

Republika predstavila prvé mená
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Hovoria o sebe ako o dvojitej istote

Uhrík dodal, že Republika je voľbou dvojitej istoty. "Prvou istotou je, že pri voľbe vlastenecké hlasy nezostanú mimo parlamentu a neprepadnú v prospech progresívcov. Druhá istota je tá, že tento tím ľudí slovenské národné záujmy nezradí a slovenských občanov nesklame," skonštatoval.

Viac o téme: RepublikaMilan UhríkVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu