Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Horská záchranná služba pátrala vo Vysokých Tatrách po troch nezvestných turistoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Horská záchranná služba)

VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári pátrali vo Vysokých Tatrách po troch nezvestných turistoch, v noci ich našli živých a zdravých. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že o pomoc ich v stredu (28. 6.) vo večerných hodinách požiadali rodinní príslušníci stratených turistov.

Dvaja 18-roční mladíci z USA a jeden čínsky občan si naplánovali trasu zo Štrbského Plesa na Kasprov vrch. Ani jeden z trojice sa však neozval rodičom a o priebehu túry ich neinformovali. "Všetci mali mobilný telefón, no ani jeden nebol dostupný," uviedla HZS.

 

Pátranie po trojici nezvestných turistov Horskí záchranári boli dňa 28.6.2023 vo večerných hodinách požiadaní rodinami...

Posted by Horská záchranná služba on Thursday, June 29, 2023

V noci horskí záchranári rozbehli rozsiahle pátranie

V noci horskí záchranári rozbehli rozsiahle pátranie. Keďže lokalita ich možného pohybu bola veľmi rozsiahla, hneď ráno bola o súčinnosť požiadaná aj Letka Ministerstva vnútra SR. Na miesto smerovali psovodi so psami aj špecialisti na prácu s dronmi. Záchranári smerujúci hore Tichou dolinu napokon stretli trojicu bez zranení. "Turisti boli len premočení po noci strávenej v doline. Následne boli transportovaní terénnym služobným vozidlom do ubytovacieho zariadenia," dodáva HZS.

Viac o téme: TuristiPátranieNezvestníZáchranná akciaHZSVysoké Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu