Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zúfalé pátrania po dvojročnom chlapcovi: Vytratil sa z oslavy, zmizol bez stopy priamo z domu prarodičov

Émile, nezvestný chlapec, z francúzskej obce Le Haut Vernet
Émile, nezvestný chlapec, z francúzskej obce Le Haut Vernet (Zdroj: Profimedia.sk)

LE HAUT VERNET – Prípad, ktorý obletel celý svet. Francúzska polícia zastavila pátranie po chlapcovi, ktorý sa stratil predchádzajúci víkend a ušiel z domu prarodičov. Dva a pol ročný Émile sa hral na záhrade počas rodinnej oslavy, z ktorej náhle zmizol bez stopy.

Prípad nezvestného dieťaťa sleduje nielen celé Francúzsko. V provensálskej dedine Le Haut Vernet sa počas minulého víkendu stratil 2,5 ročný Émile. Štátny zástupca Rémy Avon, ktorý dohliada na záchrannú akciu, v televíznej stanici BFM TV prehlásil, že pátracie akcie v teréne už zastavili.

Prvá jazda, prvý karambol - Kúpil si trojkolku a vyskúšal ju (Zdroj: Polícia - Trnavský kraj)

Podľa francúzskeho Le Parisien polícia prehľadávala širokú oblasť okolo dediny, no bezúspešne. “Vyšetrovanie bude prebiehať aj naďalej, no už len zhromažďovaním a analyzovaním informácií”, uviedol štátny zástupca.

Starosta obce Le Haut Vernet François Balique je “z prípadu zdesený”. Prípad strateného chlapca je mu o to bližší, že jeho rodinu pozná už desiatky rokov, do obce chodievali na prázdniny pravidelne. Malý Émile sa stratil z domu prarodičov vo chvíli, keď sa u nich konala rodinná oslava, na ktorej sa zúčastnilo asi desať ľudí. Všetci dúfajú v zázrak, no po 48 hodinách neúspešného pátrania a vonkajších teplotách nad 35 stupňov Celzia je podľa polície šanca, že chlapca nájdu, už mizivá.

Viac o téme: Nezvestný chlapecFrancúzskoÉmilLe Haut Vernet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu