Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vláda bude rokovať o investičnej pomoci pre závod Zastrova v Spišskej Starej Vsi

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Závod Zastrova v Spišskej Starej Vsi má získať vládnu investičnú pomoc vo forme úľavy na dani z príjmov v hodnote viac než 1,258 milióna eur. Realizáciou investičného zámeru by vzniklo 20 nových pracovných miest do roku 2024. Vyplýva to z návrhu Ministerstva hospodárstva SR, ktorým sa v stredu bude zaoberať vláda.

Odobriť má aktualizáciu kontingenčného plánu pre riešenie mimoriadnej situácie v súvislosti s možným hromadným príchodom Ukrajincov na Slovensko. Môže byť spôsobený eskaláciou vojny na Ukrajine. Očakávané náklady sú v celkovej sume 31,75 milióna eur. Plán sa zameriava napríklad na zabezpečenie prístupu k materiálnej, právnej, psychosociálnej a zdravotnej podpore pre odídencov. Zvýšenú pozornosť venuje ochrane osobám so špecifickými potrebami a ich preprave po území SR.

archívne video 

Čaputová poverila kabinet Ľ. Ódora vládnutím do vzniku vlády po voľbách (Zdroj: Topky/Maarty)

Ministri majú odsúhlasiť začatie procesu verejného obstarávania na zhotoviteľa projektovej dokumentácie historickej budovy Slovenského národného divadla v Bratislave. Súčasťou dokumentácie by mala byť aj architektonická štúdia. Vládny kabinet má aj anulovať opatrenia pre sociálnu ochranu detí a kurately v súvislosti s pandémiou COVID-19. Pred začiatkom rokovania vlády sa tiež uskutoční zasadnutie Bezpečnostnej rady. Zaoberať sa má situáciou v Rusku a Bielorusku. O jej výsledkoch bude informovať premiér Ľudovít Ódor.

Viac o téme: VládaZávodRokovanie Zastrova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu