Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pripomienky bude možné naďalej podávať aj fyzicky, tvrdí Vašáková

Podpredsedníčka vlády Slovenskej republiky pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Lívia Vašáková
Podpredsedníčka vlády Slovenskej republiky pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Lívia Vašáková (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Pripomienky v rámci pripomienkového konania bude možné naďalej podávať nielen prostredníctvom portálu Slov-Lex, ale aj fyzicky cez podpisové hárky alebo prostredníctvom petičných webov. Vicepremiérka Lívia Vašáková to uviedla po štvrtkovej vláde v súvislosti so schválenými zmenami a doplnením Legislatívnych pravidiel vlády SR.

"Vďaka týmto návrhom sa odstránia prípadné výkladové nejasnosti a rôzne interpretácie, aby nikto nemohol spochybniť účasť občanov na tvorbe legislatívy," uviedla podpredsedníčka vlády. Ako skonštatovala, právo pripomienkovať zákony alebo možnosť podporovať navrhnuté pripomienky patrí medzi dôležité princípy demokracie a spravodlivej tvorby zákonov. Obavy verejnosti týkajúce sa účasti na pripomienkovaní jej neboli ľahostajné.

Mimovládne organizácie v minulosti opätovne vyzývali  predošlú vládu na zachovanie pripomienkovania zákonov v súčasnej podobe. Kritizovali, že legislatívny portál Slov-Lex mal slúžiť ako jediný možný nástroj na pripomienkovanie návrhov zákonov. Označili ho za neprehľadný a užívateľsky neprijateľný.

Viac o téme: VládaHárkyLívia VašákováSlov-Lex
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu