Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Šéfa PPA zadržala NAKA: Prepustili ho bez obvinenia! Podozrenia sú nepravdivé, uviedol Kissov advokát

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra vo štvrtok zasahovala na pôde ministerstva pôdohospodárstva. Elitní policajti, okrem iných, zadržali aj šéfa Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Toho po vypočutí prepustili a nevzniesli mu ani obvinenie.

Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Tajomník vo štvrtok zadržala aj generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jozefa Kissa. Okrem neho policajti zadržali aj Generálnu tajomníčku služobného úradu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej Republiky Zuzanu Nouzovskú. 

Šéf PPA Jozef Kiss však na polícii nepobudol dlho. "Generálny riaditeľ Jozef Kiss nie je v pozícii obvineného, poskytuje plnú súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní a rovnako poskytuje vysvetlenie," reagovala ešte vo štvrtok hovorkyňa PPA Vladimíra Pôbišová. Kissa po vypočutí prepustili bez obvinenia. 

"Môj mandant obšírne vypovedal a zaujal veľmi jasné stanovisko k nepravdivým tvrdeniam pani Šubovej. Následne bol prepustený zo zadržania a nebol ani obvinený," povedal pre Topky Kissov advokát Marek Para s tým, že budúci týždeň poskytnú rozsiahlejšie stanovisko. Zuzana Šubová pôsobila v Štátnych hmotných rezervách ako podpredsedníčka a pôsobila aj v PPA. Práve ona mala spolupracovať s políciou pri tejto akcii. 

Viac o téme: NAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu