Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Po stredajšej búrke mali hasiči v Trnavskom kraji vyše dvadsať zásahov: Veľa práce mali aj dobrovoľní hasiči

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

TRNAVA - Spolu 22 zásahov príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a ďalších 50 zásahov dobrovoľných hasičov si vyžiadala stredajšia (21. 6.) podvečerná búrka na území Trnavského kraja. Najviac boli privolaní k odstraňovaniu popadaných stromov z cestných komunikácií a odčerpávali tiež vodu z pivníc rodinných domov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová.

Archívne video: Búrka v Topoľčanoch

Búrka v Topoľčanoch (Zdroj: Topky/ Archív E. L.)

"Spolu zasahovalo 36 príslušníkov HaZZ a 179 členov dobrovoľných hasičov. Na odstránenie následkov poveternostnej situácie bolo nasadených spolu 55 kusov hasičskej techniky," doplnila Košťálová. Dobrovoľným hasičom pridala prácu situácia najmä v obciach okolí pohoria Malé Karpaty a na Záhorí.

Hasiči v Banskobystrickom kraji pre búrky zasahovali 11-krát

V Banskobystrickom kraji zasahovali hasiči pre búrky od stredajšieho (21. 6.) poludnia do štvrtkového rána celkom 11-krát. V súvislosti s nepriaznivým počasím bolo v teréne takmer 90 profesionálnych i dobrovoľných hasičov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková.

Pre silné búrky zasahovalo v rámci kraja celkom 41 príslušníkov HaZZ so 14 kusmi techniky. Išlo o profesionálnych hasičov z okresov Žiar nad Hronom, Žarnovica, Lučenec, Poltár, Veľký Krtíš a Banská Bystrica. Súčinných bolo aj 45 dobrovoľných hasičov z obcí Chyžné, Ladzany, Hontianske Tesáre, Drábsko a Valaská i miest Fiľakovo a Lučenec. "Išlo prevažne o technickú pomoc pri spadnutých stromoch aj stĺpoch, o odčerpávanie vody, čistenie priepustov a vyťahovanie auta z priekopy," priblížila Zeleňáková.

Viac o téme: PočasieHasičiBúrka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu