Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Smer si myslí, že Pellegrini sa snaží, aby nevznikla stabilná sociálno-demokratická vláda

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini podľa strany Smer-SD vyvíja maximálne úsilie, aby sa nevytvorila stabilná sociálno-demokratická vláda, ktorá môže vzniknúť len pri povolebnej spolupráci Smeru a Hlasu. Tvrdí to predsedníctvo Smeru-SD. Považuje Hlas-SD za hodnotovo partnerskú stranu, ale odmieta jeho obvinenia bez dôkazov, že Smer je stranou blížiacou sa k extrémizmu a vybočujúcou z rámca sociálnej demokracie. Predsedníctvo tak reagovalo na Pellegriniho vyjadrenia, ktoré mali podľa strany odznieť na sobotňajšom (10. 6.) sneme.

"Predsedníctvo Smeru-SSD berie na vedomie, že v sobotu 10. júna označil predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini našu stranu za protivníka, ktorého treba poraziť," uviedol Smer. Na Pellegriniho vyjadrenia ďalej odmieta reagovať. "Z dôvodu rešpektu k partnerskej strane v Strane európskych socialistov (PES), berúc predovšetkým na zreteľ, že úlohou sociálnej demokracie je ponúknuť slovenskej verejnosti silnú sociálno-demokratickú vládu," doplnila strana.

Video: Kampaň NATO sa presúva: Smer-SD stiahne návrh na mimoriadnu schôdzu, oznámil Fico

Kampaň NATO sa presúva: Smer-SD stiahne návrh na mimoriadnu schôdzu, oznámil Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)


Smer-SD berie na vedomie, že pre Hlas-SD je najprijateľnejšie na povolebnú spoluprácu konzervatívne KDH a že nemá zásadné výhrady voči SaS a Sme rodina, ktoré sú zodpovedné za "katastrofálny stav Slovenska po troch rokoch vládnutia".

Rovnako berie na vedomie, že Hlas nemá výhrady voči Progresívnemu Slovensku, ktoré podľa Smeru-SD predstavuje priame ohrozenie národno-štátnych záujmov Slovenska. "Ani jednu z týchto strán neoznačil za protivníka, ktorého treba poraziť. My v Smere-SSD považujeme za protivníka chudobu, zdražovanie, chaos, amatérske vládnutie a stratu suverenity Slovenska," uvádza sa v stanovisku strany.
 

Viac o téme: Peter PellegriniHlas-SDSmer-SDD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu