Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Minister vnútra má prísť informovať o opatreniach v súvislosti s migráciou

Ivan Šimko
Ivan Šimko (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister vnútra Ivan Šimko má prísť do parlamentu informovať o stave ochrany štátnych hraníc, počte nelegálnych migrantov, ktorí prekračujú naše hranice, ako aj o spôsobe ich kontroly a identifikácie pôvodu a opatreniach na predchádzanie nelegálnej migrácie. Zaviazali ho k tomu poslanci Národnej rady (NR) SR, ktorí schválili návrh na doplnenie programu aktuálnej schôdze. Návrh predložil Milan Mazurek (nezaradený).

Mazurek tvrdí, že juhozápadnú hranicu Slovenska denne prekračuje množstvo nelegálnych migrantov. Občania okresov Nové Zámky, Komárno či Levice podľa neho potrebujú vedieť, kedy vláda začne riešiť túto záležitosť. Minister by mal o téme informovať parlament v stredu (14. 6.) po obednej prestávke.

Archívne video: Minister obrany Šimko pri príchode na rokovanie vlády 

Minister obrany Šimko pri príchode na rokovanie vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Polícia už informovala, že eviduje nárast počtu nelegálnych migrantov v prihraničnej oblasti Nitrianskeho kraja. Od začiatku toho roka do začiatku júna ich zadržala viac ako za celý rok 2022. Dosiaľ polícia nezaznamenala zo strany cudzincov žiadne protiprávne konanie. Napriek tomu prijala viacero opatrení. Všetky osoby, ktoré nelegálne prekročili hranicu, sú preverované vo vnútroštátnych a európskych informačných systémoch.

Viac o téme: OpatreniaMinisterstvo vnútraMigráciaMilan MazurekIvan Šimko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu