Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Levická nemocnica zápasí s nedostatkom krvi všetkých krvných skupín

(Zdroj: Getty Images)

LEVICE - Levická nemocnica aktuálne zápasí s nedostatkom krvi všetkých krvných skupín. Prosí preto darcov, aby prišli darovať krv. Na darovanie sa môžu objednať telefonicky každý pracovný deň, pričom odber sa realizuje vždy v utorok počas pracovných dní v čase od 7.00 do 11.00 h, informoval primár hematológie a transfúziológie Nemocnice Agel Levice Jozef Varga.

Nemocnica má svoju databázu darcov, ktorých v prípade potreby kontaktuje. "Dôležité však je budovať si sieť nových ľudí aj z radov prvodarcov. Medzi darcami krvi, ktorí darovali krv na našom oddelení, máme viac takých, ktorí darovali krv už viac ako stokrát. Momentálne máme nedostatok každej krvnej skupiny," povedal Varga.

Samotné darovanie zvyčajne trvá približne desať minút 

Proces darovania krvi trvá asi hodinu a zahŕňa absolvovanie minifyzikálneho vyšetrenia, poskytnutie kompletnej anamnézy, odber krvi a odpočinok po odbere. Samotné darovanie krvi zvyčajne trvá približne desať minút v závislosti od úrovne hydratácie darcu. Frekvencia darovania krvi je u žien každé štyri mesiace a u mužov každé tri mesiace.

Viac o téme: DarovanieNemocnicaKrvLevice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu