Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vyčíňanie medveďa pri Očovej: Roztrhal dve teliatka, otrasný objav na lúke! Miestni žijú v strachu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

OČOVÁ – Nezastavil ho ani elektrický oplotok. Na Holcovom majeri v Očovej strpčuje domácim život medveď. V posledných dňoch sa objavuje aj počas dňa a o život stihol pripraviť dve teliatka. Ľudia sa boja ísť už aj na lúky pri svojich domoch.

Archívne video: Medveď sa promenádoval len kúsok od centra mesta Tisovec

Medveď sa promenádoval len kúsok od centra mesta Tisovec (Zdroj: FB/K.K.)

Síce obyvatelia nemali s medveďom problémy celé roky, v poslednej dobe je všetko inak. Medveď sa v blízkosti obydlí pohybuje dokonca aj za bieleho dňa. Miestni sa boja chodiť aj na lúku neďaleko domov, lebo zviera sa môže ukrývať vo vysokej tráve, našli tam jeho stopy. Upozornila na to TV JOJ.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Medveď už zlikvidoval dve teliatka. "Bolo to veľmi nepríjemné, zasiahlo nás to," uviedla pre portál majiteľka dobytka Katarína Šotík Cerovská. Nezastavil ho ani elektrický oplotok. "On keď to raz prejde, tak to prejde znova. Bude sem chodiť ako do špajze," obáva sa sratosta Rudolf Huliak. Na miesto umiestnili aj fotopascu.

Ľudia v obavách radšej zostávajú doma. Mnohí vraj prepadli panike. Na lúke pri potoku totiž našli stopy kde medveď ležal a aj kde zožral jedno z teliat. Na mieste bol aj zásahový tím. Domáci sa však rozhodli konať aj sami. Chránená krajinná oblasť Poľana zvýšila v lokalite monitoring, s poľovníkmi si rozdelili služby a majer strážia. Medveďa môžu nateraz však len plašiť.

Viac o téme: MedveďOčováHolcov majer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu